Tuesday, April 8, 2008

UK: Tratamentul Infractorilor sexuali este problematic pentru musulmani

It is against the rules of Islam for Muslims to discuss their crimes (file photo)

Muslim sex offenders are asking to be letInfractorilor sexuali musulmani le poate fi permisa optarea pentru un program de tratament deoarece este impotriva religiei, a fost relatat astazi.

Consilierul serviciului de inchisoare musulman, Ahtsham Ali, a spus ca exista o "pozitie legitima islamica" a criminalilor care le permite ca nu discute d crimele lor cu altii.

Aceasta ar insemna ca infractorii musulmani de atac sexual vor incerca sa evite Programul de Tratament pentru Infratiune sexuala, care ar include discutarea in grup a crimelor lor.

Totusi Mr. Ali care nu a propus inca schimbarea legii, el a spus in ziarul prizonierilor Inside Time: " Voi discuta despre aceasta problema cu colegii, incluzand politica responsabila pentru Programul pentru Tratamentul Infractorilor sexuali, pe care ii stiu binevoitori sa sonsidere si sa discute aceste probleme."

Posibilitatea de dispensa pentru Musulmani s-a facut cunoscuta dupa ce un subnumit prizonier a scris la ziar cerand sa clarifice pozitia musulmanilor in aceste programe.

" Intotdeauna am insistat ca este impotriva invataturilor islamice sa discuti infracitiunea cu cineva", a scris prizonierul.

Mr. Ali a raspuns ca problema a fosr ridicata de doua ori dar nu a fost revazuta de regulile legate de programul tratamentului.

Un purtator de cuvant al serviciului inchisorii a spus: " Pe moment cautam sa asiguram ca politica pentru Programul Tratamentului Infractorilor Sexuali este precis pentru diversitatea religioasa in contextul inchisorii.

"Programul este potrivit pentru orice prizonier cu o curenta sau precedenta condamnare pentru infractiune sexuala, sau alte infractiuni care au ca element de indetificare elementul sexual.

"Comunitatea unei particulare religii nu exclude participarea programelor acreditate."

Editorul inchisorii Handbook, Mark leech, a spus: " Musulmanii care nu doresc sa ia parte la cursuri pot pentrce mai mult timp in inchisoare, pentru ca riscul de savarsi o noua infractiune nu va putea fi evaluat ca parte a tratamentului programului.

" Acesta ar fi chiar just, daca avem in vedere victima. Cred ca poate fi posibil sa poata fi o revizie judiciara astfel incat infractorii sexuali musulmani sa aiba o scutire de la regula. Sunt precedente in permiterea scutirilor pe fond cultural - de exemplu purtarea unui turban este legal daca esti sikh poti avea scutire de la regula."

Purtatorul de cuvant al serviciului inchisorii a adaugat:" De vreme ce esti potrivit in a urma programul de baza bazat pe analiza riscului si nevoilor, infractorii trebuie sa fie pregatiti si doritori sa se angajeze in program deoarece programul cere analzarea infractiunii.

Pentru a evalua pregatirea infractorului si sa asigure ca programul raspunde la nevoile particulare, sunt luati in considerare o anumita categorie de factori. Acestia includ abilitatea intelectuala, limbajul, instruirea, dislexia, sanatatea mentala si fizica, drogurile folosite si trasatura psihopatica, problemele religioase si culturale."

Un expert a spus cainfractorii musulmani care au fost fortati sa stea in inchisoare mai mult pentru ca au refuzat sa ia parte la tratament ar putea aduce actiuni legale impotriva serviciului inchisorii.

Asistentul general al inchsorii al Uniunii eliberarii provizorii Napo, Harry Fletcher a spus ca situatia a prezentat o "problema incurabila".

"Logica este ca musulmanii nu pot lua parte la programele infractorilor, asadar comportamentul infractor nu poate fi evaluat si ei nu le poate fi acordata eliberarea contionata. Ei pot cauta un redres legal prin revizuirea judiciara pe fundalul discriminarii impotriva fundalului religiei," a spus el.
" Daca ei nu pot lua parte, infractorii sexuali musulmani sunt susceptibili de a avea o sentinta de mai lunga durata, posibil intregul lor termen, inainte de a fi eliberati".

Sursa Daily Mail

No comments: