Monday, April 14, 2008

Netherland: Tinerii crestini infricosati de musulmani

" Islamul este o religie a pacii. Cine mai este de acord cu asta?" Aproape nimeni nu mai crede. In sedinta de aceasta saptamana in Barneveld multor tineri crestini reformati le-a fost frica de "toti acesti musulmani" care " vor ucide cand vor avea puterea".

Frica de necunoscuta violenta musulmana a crescut sambata noaptea printre aproape 700 de tineri reformati. cu respiratia intretaiata au ascultat discutia infierbantata dintre criticul islamic arab HAns Jansen, Ayhan TOnca, CDA (Chemarea democrata crestina) membru si primul presedinte al Contract Oragn Muslims si capul guvernului si SGP ( Rormed Political Party) Bas Van de Vlies.

O femeie cu parul carliontat si mai inchis la culoare, a spus multimii ca ea inca crede in textul biblic care spune ca strainii vor distruge pamantul "Intradevar este prea tarziu. Moscheele cresc ca ciupercile din pamant, impotriva culturii noastre".

Van der Vlies incuviinteaza si spune ca atunci cand el a spus ca filmul Wilder a stimulat si indemnat la discutie, intrega tara l-a atacat, dar au fost si oameni care au fost de acord. " Daca nu vrei sa stii cati oameni in Haga, cat de corect sunt politic, doar priveste 750 000 musulmani moderati."

Printre chemarile de vigilenta, pentru ca musulmanii vor sfarsi in nerespect pentru Crestini, mentinand de ce Coranul este mai bun decat Biblia, nu este nici o nota diferita. Un baiat cu tricou albastru inchis a spus ca il face sa gandeasca la discutiile partilor unde opiniile sunt aruncate fara o buna cunostinta, si fara dialog nu vom ajunge niciunde.

In reactie Jansen a spus ca diacolgul nu este o solutie. " Cea mai mare importanta este ca noi sa stam vigilenti, nu sa ascultam cicalelile ca Islamul este o religie a pacii. Aceasta nu este adevarat."

Tonca: " Sunt aici de patru ani si stiu multi musulmani care doresc sa isi creasca copii in armonie. Noi trebuie sa ajungem sa ne cunoastem mai bine." Aproximativ treizeci de maini s-au ridicat sa il intrebe cine este familiarizat cu musulmanii. El spune ca credinciosi noi trebuie sa fim deschisi si sa credem ca este un dumnezeu milostiv care ne va ajuta. Daca musulmanii vor veni la putere, nu vom avea nevoie sa ne punem mastile si sa taie capul fiecaruia."

Cuvintele lui Tonca nu a atins pe nimeni. Ca raspuns o asistenta medicala a spus ca colegul ei musulman, foarte serioas, i-a spus ca el o va ucide daca musulmanii vor veni la putere. " Ei vor doar sa ne vada morti".

Sursa: Trouw

No comments: