Wednesday, April 9, 2008

Tilburg: Mai multi convertiti barbati

Islamologul profesor Herman Beck de la Universitatea din Tillburg spune ca multi mai multi barbati Tilburg etnici se convertesc la islam. El estimeaza ca sunt cateva duzini de barbati convertiti, barbati care au devenit musulmani mai tarziu in viata. El spune ca nu este se stie numarul exact si nici mationalitatea. El spune ca germanii etnici se simt mai mult atrasi de partea spirituala a islamului, la inceput erau doar femei deoarece s-au casatorit cu un musulman. Recent mai des se convertec barbatii.

Abdelkader Barkane, purtatorul de cuvant pentru asociatia marocana El _Feth in Tillburg spune ca numarul de convertiti este in crestere. El spune ca studentii in special constienti aleg islamul, ei sunt in cautarea unei noi forme de spiritualitate.

Actualnenre in jur de zece barbati musulmani viziteaza moscheea marocana. Numarul de germani etnici femei este mai mare. Barkane spune ca nu tin numaratoarea, si este doar estimativ.El spune ca de la atacul din septembrie in America 11 septembrie 2001, Moscheile Tillburg au devenit mult mai importante pentru tinerii germani care au fost nascuti si crescuti in Netherland. El explica faptul s-ar datora atentiei acordate de islam. De vreme ce se vorbeste din ce in ce mai mult, interesul pentru islam creste.

Beck ga dreste ca este logic. convertiti sunt de obicei mult mai "libertini" decat procentajul musulmanilor si asadar aleg o moschee stricta.

Beck spune ca nu este nici un grup musulman In Tilburg care fac misionarism activ.. In den Bosch si Waaljik sunt este comunitatea musulmana Ahmadiyya si ei fac campanii misionare, totusi Ahmadiyya nu a fixat o baza in Tillburg.

Sursa: Brabants Dagblad

No comments: