Monday, April 14, 2008

Italia: Al- Quaeda tinteste musulmanii italieni

Terrorism: Al-Qaeda linked website launches Italian section

Dubai, 14 April (AKI) - (by Hamza Boccolini): Cel mai popular web site forum Jihadist, Al-qaeda afiliat websitului Ekhlas, a lansat si sentia in Italiana.

La inceput Ekhalas a fost la inceput in intregime in araba. Sectia in italiana a aparut dupa ce a laut fiinta blogul primului imam din nordul Italiei orasul Carmagnola, Abdul Qadir Falalah Mamour si sotia sa Barbara Farina.

Blogul lui Mamour, care a fost inchis de politia italiana in 22 februarie, a fost primul website Qaeda in Italiana.

Conducand continutul acestei noi sectii italiene aa sitului Ekhlas este o figura care subnumit Nahir al- Murtadin, care in arabica inseamna " Ucigas de aspostati". El nu pare sa se descurce prea bine in limba italiana.

Postul inaugural in noua pagina in limba italiana este un mesaj de bun venit.

" In numele lui Allah, milostivul, rugaciune lui Allah. Allah care ne ghideaza in calea Coranului si Sunnei."

" Forumul Al- Ekhlas incepe in sectia italiana, astazi.In numele administratorilor forumului, incurajez toti fratii si surorile care cunosc limba intaliana sa dea viata acestei sectiuni."

Curent, doar cateva duzini de oameni au luat parle la noul forum, incluzand pantru sau cinci care sunt rezident in Italia. Toti demonstreaza a nu cunoaste prea bine limba italiana.

Printre participantii forumului este o postare din partea lui Brahim33 care, scriind gresit in italiana, vorbeste despre "viata musulmanilor arabi musulmani in aceasta tara [Italia], unde doar cativa il iubesc pe [liderul al-Qaeda] Bin Laden si care ii iubesc pe mujajedini".

Printre cateva prime topicuri de discutie in sectia italiana a fost convertirea crestinilor ultima saptamana a deputatului director al ziarului italian Corriere Della Sera, Magdi Allam.

Primul articol a fost luat de pe un blog italian scris de " Dragor" in timp ce al doilea articol a fost puclicat de un musulman roman, Amina Salina, si a fsot publicat in websitul Dialogi.net. Situl urmareste dialogul interreligios in Italia.

Noua sectie a forumului are postari care apar sa confirme ideologia si organizarea linkurilor ca si ale lui mamour, care a fondat primul site Al-Qaeda in italiana.

Al doilea document postat in prima sectiune este de fapt traducerea italiana a mesajului audio al lui Bin Laden, amenintand tarile europene, care deja au aparut un blogul lui Mamour,

O alta postare are ca tema "Nume arabe" care a fost ultimul publicat in blogul lui Barbara Farina, care se autonumeste cu numele de Umm Osama [mama lui Osama] in cercurile jihadiste.

In 22 Februarie, politia italiana a inchis patru bloguri pro-islamice care au postat proclamatii ale liderilor Al-Qaeda in Italia gazduite de Splinder, web server italian.

Diegos, politia antiterorista italiana, in Verona au detinut sapte oameni in legatra cu inchiderea blogurilor.

Blogul cel mai important a fost condus din Senegal de mamour, care a fost deja expulzat din Italia.

Al doilea blog a avut legatura cu sotia sa Barbara Farina sa, care la fel a avut grija de blog din Senegal.

Un alt blog pro-islamic au dont conduse din Italia.

Cei sapte oameni detinuti de politia Digos erau toti italieni, care nu au avut nici un record criminal, toti ademeniti prin websitul islamic prozeritist prin blogul Qital, condus de Mamour.

Toate aceste patru forumuri erau scrise in Italiana, si chemau musulmanii sa provoace
"razboiul sfant impotriva necredinciosilor vestici."

Blogurile afisau datoria mujahedinilor si de asemenea erau publicate mesaje ale lui Bin laden si ale celui de-al doilea conducator, Ayman al Zawahiri, dupa fiecare atac savarsit de Al-qaeda.

Totusi va fi din ce in ce mai dificil sa fie inchise astfel se websituri de vreme ce Ekhlas, ca si alte situri de limba araba, sunt gazduite de websituri care nu sunt localizate in Italia.

Sursa: AKI


Vezi de asemenea si Germania: Al- Qaeda tinteste musulmanii germani

No comments: