Wednesday, April 9, 2008

Norvegia: Teama de crima de onoarea de un violator spuspect

FORSVAREREN: Ketil Magnus Berg sier den 59 år gamle familiefaren nekter straffskyld for sex-ovegrep. Foto: Frode Hansen














Politia si curtea de judecata Kristiansand cred ca un individ de 59 de ani ar putea comite o crima de onoare daca va fi eliberat din custodie. Omul este suspect de a fi avut sex cu cele doua fiice minore de cativa ani. Dupa atacurile care au fost raportate, el a manintat sa isi omoare copii.. Ca rezultat una din fiicele lui a fost gazduita la o adresa secreta de teama represaliilor si amenitarilor tatalui. Ambele fetite spus ca le este teama ca tatal lor le va ucide cand va fi eliberat.

Una din fetite i-a fost spus de catre rudele apropiate sa uite ce s-a intamplat sau ea va fi ucisa.

Individul de 59 de ani a fost arestat in februarie. barbatul este de asemenea suspect de obstructionarea investigatiilor prin amenintarea uciderii unei din cele doua fiice si a doi martori daca vor spune politiei. Doi din fii din familie frati ai victimelor, sunt suspecti de a fi fost arestati pentru a fi ajutat pe tatal lor in obstructionarea investigatiilor.

Tatal, Kurd, neaga acuzatiile. El a spus politiei ca este musulman si nici nu a lovit sau atacat fiicele lui. El spune ca fetele ar fi spus aceasta pentru ca nu a permis uneia din fiice sa se casatoreasca cu persoana care a dorit-o, si ca altcineva le-a atacat.

Martorii care il sustin pe tata gandesc ca una sau ambele fiice doresc sa fie independesnte si sa traiasca in afara familiei. Dar fetele au spus ca au au trait ani de zile sub amenintari si violenta, pe langa atacurile sexuale.

Politia gandeste ca fundalul religios si cultural al tatalui a ridicat semnificativ riscul de a repeta crimele. In acord cu investigatorii este nescuzabil si neacceptabil ca victimele sa vorbeasca cu politia impotriva dorintelor tatalui sau a fratilor.

Curtea Kristansand au sustinut politia in a retine individul de 59 de ani in inchisoare din teama repetarii, pana cand cazul va ajunge la curte. Curtea a scris ca aceasta opinie trebuie vazuta in lumina suspectarii fundalului cultural care e vazuta ca umilinta conform conceptului central de onoare. Curtea crede ca faptul ca fetele au relatat asaltul sexual este puternic legat cu pierderea onoarei si de aceea tatal trebuie sa fie sub arest.

Ambii tatal si fii resping crima de onoare. Ketil Magnus Berg, avocatul tatalui spune ca pierderea onoarei nu este o problema de vreme ce clientul neaga acuzatiile asupra lui.

Avocatul politiei Ingrid Thorsen al districtului de politiei Agder spune ca ei ar trebui sa ceara sa continue ca tatal sa fie inchis in inchisoare.

Sursa: VG

No comments: