Tuesday, April 15, 2008

Norvegia: Burka norvegiana

BRUKABRUD: Ikke akkurat et vanlig syn.

Tonje Nordmo, Maria Kartveit si Cedric Stevens de la casa de moda norvegiana Marked Moskva au venit cu o colectie de bugqa norvegiene. Nu cred ca leeste clar in legatura cu ceea ce doresc sa demonstreze, dar ei intradevar au atras atentia. Femeile musulmane prezente la show, purtand jihab si jens. nu au fost impresionate ba chiar au fost suparate, spunand ca este discriminatorie si pun musulmanii intr-o lumina proasta. Casa de moda a venit ianinte cu modele provocative. In trecut aveau o linie de haine "junkie", inspirati de dependentii de dorguri de pe strada cu fantastica lor inestetica.

De ce au creat o colectie burka?

Ei au vrut sa creeze o colectie burka sa demonstreze mai multa personalitate persoane si care este adaptata climatului norvegian stil de viata. In acest mod musulmanii norvegieni pot face mai multe lucruri norvegiene fara a se simti ca outsiders. Ca de exemplu sa poarte jeans burka atunci cand merge la o cafea.

Ei sustin ca au avut o reactie pozitiva din martea fetelor musulmane, dar sunt tintiti nu doar musulmanii.

Mariak Kartveit: sunt anumite avantaje de a purta burka. Vom face posibil pentru norvegieni de a purta burka.

Ei spun ca burka da libertate si este un supliment la garderoba zilnica. Cand cineva doreste sa se ascunda sau nu are parul prea aratos in acea zi.

Surse : Daqbladent, Oslo Plus

Vezi de asemenea Marked Moskva homepage

No comments: