Monday, April 14, 2008

Iran: Clericii top Sharia spun ca femeiile neacoperite transforma barbatii in bestii

Iran: Top Shia cleric says unveiled women turn men into beasts


Mashad 10 aprilie - Un top cleric Sharia a spus ca femeile neacoperite sunt un pericol pentru societatea iraniana caci cauzeaza barbatilor sa se transforme in "bestii".

"Femeile fara val sunt un pericol pe care autoritatile in subestimeaza," a spus Hojatolislam Seyyed Ahmad Elmalhoda, un puternic cleric care sustine rugaciunile de Vineri in Mashad, un loc considerat sacru pentru musulmanii shia de vreme ce gazduieste mormantul imamului Reza.

"Situatia este foarte serioasa caci daca barbatii vad aceste femei rele, ei se vor transforma in bestii. si intreaga societate va plati consecintele."

Conform cu clericii Shia, femeile nu respecta legile conservative islamice asupra imbracamintii si sunt "surse ale raului in societate."

"Respectarea chador ( o panza neagra lunga care acopera bratele si picioarele de obicei folosita cu un hijab ) este lege a statului si autoritatile trebuie sa pedepseasca sever pe oricine care nu respecta aceasta lege, in acelasi mod cum ei pedepsesc pe hoti si criminali, " a spus Elmadhoda.

El este si membru al Consiliului expertilor- un puternic corp de 86 indivizi care aleg, supervizeaza si pot elimina seful suprem al statului.

Ei a vorbit jurnalistilor " O femeie care nu poarta intregul val este ca un foc care arde pe oricine care intra in contact cu ea, " a spus Elmalhoda.

"Tinerii nostri, chiar si cei care sunt educati de familii care cred si respecta cuvintele Profetului, cand vor intra in contact cu focul lor [femeile care nu sunt acoperite cum trebuie] vor arde si vod deveni cenusa, " a spus el

Sursa


No comments: