Thursday, April 10, 2008

Imigranti ilegali continua sa inunde Spania

O barca din Africa avand la bord 62 de oameni a pasageri a debarcat pe insula Canary din Tererife marti.

10 aprilie 2008

Santa Cruz de Tenerife - Influxul imigrantilor fara documente din Africa in Spania a continuat marti, cu o barca de 62 de oameni debarcand in insula Canary din Tenerife. Africanii, 15 din ei parand a fi minori, au fost raportati ca avand o stare buna de sanatate.

Saptezeci si doi de indieni intre timp si-au petrecut noaptea afara pentru a evita sa fie trimisi inapoi in tara lor de pe enclava spaniola a Ceuta de pe coasta marocana.

Indienii, care sunt in Ceuta de mai mult de un an, au fugit de la centrul de receptie pentru imigranti. Comunitatea locala hindu au intretinut covorbiri din partea lor, dar autoritatile au spus ca nu au este nici o justificare pentru a le permite sa ramana in Spania.

Salvatorii algerieni intre timp au salvat 13 corpurile catorva imigranti, ale caror vas s-a esuat in Oran. A fost cel mai mare numar de oameni cunoscut care au murit in Algeria in corcumstante similare, conform ziarului spaniol El Pais, care a citat relatarile presei algeriene.

Politia marocana a spus ca miercuri au arestat mult de 1000 imigranti in nordul provinciei Nador pana acum in acest an, incluzand 399 algerieni si 697 africani din sudul Saharei.

Politia spaniola a retinut in jur de 20 000 migranti care au venit cu barca in 2007. Marirea controalelor frontierei si repatrierile au ajutat la reducerea numarului la jumatate din 2006, dar nu au fost capabili sa opreasca influxul.

Migrantii acosteaza din Africa in Spania sunt de obicei africani, dar sunt incluzi ocazional si asiatici.

Mai mult de 900 oameni au murit in 2007 incercant sa ajunga in Spania pe mare, conform relatarilor Grupului sudic spaniol ale drepturilor umane Asociacion Pro Derechos Humanos Andalucia.

Sursa

No comments: