Monday, April 14, 2008

Amsterdam: infidelii sunt "caini"

O excursie scolara instructiva la o mochee de zece ani din scoala din Amsterdan De Horison s-a transformat intr-o tirada impotriva infidelilor.

Copii surprinsi si excorta lor l-a auzit pe presedintele moscheii El Moushidine din vecinatatea Osdorp-ului spunan ca infidelii sunt "caini" . Scoala multiculturala a organizat o excursie la diferite insistutii religioase ca parte din proiectul spiritual de confesii" de vreme ce conducerea considera ca este important ca studentii sa intalneasca fundalul diverselor credinte.

In scrisoarea adesata parintilor scoala regreta incidentul: " Suntem socati ca imamul mocheii a declarat in timpul turului de vizita si a parintilor insotitori ca necredinciosii sunt "caini". Aceasta declaratie este neacceptabila noua, deoarece copii nostri iau parte la acest proiect in loc sa dezvolte respect pentru libertatea de a alege religia."

Conducerea s-a intors la moschee in legatura cu nedoritul compotrament al imamului. Ambele parti nu doresc sa vorbeasca despre aceasta. Mariët ten Berge administratorul scolii nu a fost interesata sa vorbeasca despre acest lucru la De Telegraf despre aceasta, spunand ca a mers deseori la moschee si totul a decurs bine.


Sursa

No comments: