Wednesday, April 16, 2008

Procesul de crima rezuma in Malatya, atacurile asupra crestinilor in Turcia creste

Convertirea la Crestinism in Turcia este vazuta ca o "insulta" adusa islamului si turcimii. Tucii spera sa se alature tarilor UE.

Turcia (ANS) - Procesul celor cinci barbati acuzati sa fi omorat trei crestini in sudul Turciei relatat luni, aprilie 14 /2008.

Doi crestini turci ex musulmani, Necati Aydin si Ugur Yuksel si cetateanul german TIlman Geske, au fost torturati pana la moaste in 18 aprilie 2007 in biroul companiei de editura crestina in orasul Malatya.

Solidaritatea Crestina din Intreaga lume (CSW), spun ca in timpul celor 12 ore de audiere luni, avocatii familiilor victimelor au fost informati ca cererea le-a fost respinsa de cei trei judecatori ai curtii. Avocatii anterior au sustinut cererea sustinand ca "impartialitatea" si "independenta" cutii a fost periclitata.

Unul din avocatii victimelor, Tahir Elci, a spus angentia de stiri turca Bianet cu toate ca cei trei barbati au marturisit, nimeni nu a fost in stare sa il gaseasca pe cel care a orchestrat crima. Mr Elci crede ca oportunitatea de a investiga mai adanc a fost blocata. Aceasta parere a fost aprobata si de celalat avocat din Alianta Bisericilor protestante turce.

Rezultatul procesului va fi dat pe data de 12 mai.

Directorul CSW National, Stuart Windsor a spus: " Este ingrijoratoar faptul ca curtea este refractara la continuarea conexiunilor intunecate in spatele acesti proces. In timpul primei parti a 2008 , relatari de atacuri asupra proprietatilor si clericilor crestini in Turcia a crescut semnificativ.
Daca curtea nu cauta sa se adreseze unei probleme mai largi, va da un mesaj negativ si periculos natiunilor care au drept ca tinta crestinii daca actiunea lor va trece nepedepsita."

Sursa: Persecutii.org

No comments: