Friday, April 11, 2008

Cinci morţi în atentatul de la Beirut

Cinci morţi în atentatul de la Beirut

O maşină-capcană a explodat, ieri, în cartierul creştin din Beirut, ucigând cel puţin cinci persoane şi rănind alte 20, potrivit Associated Press. Printre victime se numără şi un înalt oficial din serviciile de securitate libaneze (căpitanul Wissam Eid), specializat în lupta împotriva terorismului şi care mai fusese luat în vizor şi în trecut.

Atentatul cu maşină-capcană, ce nu fusese ieri revendicat, a făcut şi numeroase pagube materiale – zeci de maşini au fost avariate, iar explozia a lăsat un crater uriaş în asfalt. În ultimele zile, Libanul a fost lovit de o serie de explozii, cele mai multe atentate cu scop politic, ce urmează unei perioade de 14 luni de criză politică.

Siria a fost indicată de mai multe ori ca stând la baza acestor atentate. Cu toate acestea, oficialii de la Damasc au negat categoric că ţara lor ar avea ceva de-a face cu seria de explozii. Departamentul din care făcea parte Wissam Eid este cunoscut ca fiind apropiat de majoritatea anti-siriană din Guvern, fiind din acest motiv criticat în mai multe rânduri de tabăra pro-siriană. În urmă cu 10 zile, un alt atentat vizase Ambasada SUA de la Beirut şi a ucis trei trecători. (E.F.)

Sursa

No comments: