Friday, April 11, 2008

AYMAN AL-ZAWAHIRI: „OSAMA BEN LADEN ESTE SĂNĂTOS ŞI BINE”






Ayman al-Zawahiri: „Osama ben Laden este sănătos şi bine”Ayman al-Zawahiri, numărul doi în organizaţia teroristă Al-Qaida, a declarat recent că Naţiunile Unite sunt duşmanul Islamului şi al musulmanilor. Mesajul audio a fost dat publicităţii, miercuri, de Intelcenter, potrivit AFP. "Naţiunile Unite sunt duşmanul Islamului şi al musulmanilor: ele sunt cele care au codificat şi legitimat înfiinţarea statului Israel şi confiscarea terenurilor musulmane", a spus Zawahiri în mesajul audio în limba arabă.

Militantul egiptean a răspuns a oferit răspunsul unei întrebări adresate de un student algerian. Studentul voia să afle de ce agenţiile ONU din Alger au fost ţinta atentatelor soldate cu 41 de morţi, dintre care 11 erau angajaţi ai Naţiunilor Unite. Peste 100 de întrebări i-au fost adresate numărului doi în ierarhia al-Qaida prin intermediul Internetului, puţine, însă, au primit şi răspuns. Aceasta este una dintre ele.

În acelaşi mesaj audio, al-Zawahiri certifică faptul că Osama ben Laden, liderul reţelei teroriste, "este sănătos şi bine".

Tras la răspundere pentru "moartea nevinovaţilor" din atentatele de la Alger, al-Zawahiri a precizat că victimele nu erau nevinovate.

"În schimb, potrivit comunicatului fraţilor membri ai al-Qaida din Maghrebul islamic, aceştia făceau din cruciaţii infideli şi din trupele guvernamentale care îi apără", spune al-Zawahiri.

Acesta este cel de-al treilea mesaj publicat de al-Zawahiri de la începutul anului 2008.

"Nu sunteţi de acord că frecvenţa apariţiilor voastre pe posturile de televiziune cu transmisie prin satelit confirmă că nu sunteţi altceva decât un fenomen sonor care adoră să se arate şi să fie celebru?", a întrebat unul din oameni.

Al-Zawahiri l-a "să lase intenţiile sale deoparte, deoarece doar Allah ştie" şi l-a îndemnat să se "ocupe de întrebări nobile şi să abandoneze bârfele".

Sursa

No comments: