Tuesday, April 15, 2008

Spania: Episcopii atrac critici in evitarea existentei musulmanilor

Episcopii spanioli au refuzat sa raspunda lainvestigatia referitoare la imigratia musulmana, atragand cateva critici care sustin ca ei intorc spatele relatiei interreligioase in ciuda cresterii influentei islamului in societatea spaniola.

"Ne simtim tristi la aceasta tacere pe care noi nu o intelegem si care ne raneste pe noi ca crestini," noteaza Emilio galindo Aguilar, capul centrului hispano-arabic si cercetare crestina -islamica care in incercat sa conduca urna.

Investigarea legata de reactia musulmanilor in diferite dioceze catolice au fost trimise la 90 de episcopi. Organizatia a primit raspuns doar de la unul.

" De ce aceasta tacere?" a intrebat Galindo. " Nu este o intrebare importanta in lume unde culturile si religiile traies impreuna si sunt obligati sa se inteleaga unii pe altii?"

Isabel Gomez Acebo, profesor teolog la Universitatea Comillas pontifa, a spus ca lipsa raspunsului episcopilor demonstreaza ca pentru ei "musulmanii nu exista," adaugand: " [Episcopii] nu cred in dialog sau rugaciunea savarsita impreuna la acelasi Dumnezeu, " a spus ea.

Actualmente sunt aproximativ 1,5 milioane de musulmani in Spania, un milion mai mult decat acum 10 ani in urma.

Sursa: Expatica

No comments: