Wednesday, April 16, 2008

Pakistan: Femeie torturata de sotul ei, iar politia nu a dechiz nici un caz impotriva criminalului


In lumea islamica un barbat are drept absolut asupra femeii. Aceasta pentru ca sunt atat de multe legi draconice asupra femeii - cum trebuie sa se imbrace, sau unde ii este permis sa plece - si sunt putine legi care sa o protejeze. Daca ele sunt violate sau batute aproape mortal - este intodeauna vina lor.

Afacerea are in legatura o tanara femeie aproape ucisa de sotul ei doar pentru ca a incercat sa ceara divort. Aflata in spital, este aproape de moarte. Dar politia sustine ca nu s-a facut nici o depozitie oficiala, ei nu pot depune plangere in locul ei.

Lahore (AsiaNews) - cel mai nou caz de violenta domestica impotriva femeii in pakistan a adus o femeie in Harbanspura aproape de moarte. Politia inca nu a deschis un caz impotriva sotului ei, care a torturat-o si incercat sa o ucida. Afacerea a fost relatata de ziarul pakistanez in The Daily Times, care a preluat istoriade la mama victimei.

Aceasta s-a intamplat pe 8 aprilie, in varsta de 24 de ani mama a doi copii, a fost atacata de sotul ei, Mohamed Iqbal, care a acuzat-o de relatii ilicite. realitatea este ca trei luni in urma femeia a cerut divort dar Iqbal a convins-o sa renunte la idee amenintand-o ca le va ucide pe ea si pe fete. Mama Arifei, Shamim Akhatar, spune ca barbatul, un alcoolic, de obicei o abuzeaza si o bate pe fiica ei, care inainte de casatorie - noua ani in urma- nu a stiut de obiceiurile proaste ale sotului ei.
In ciuda aparentei reconcilieri, suferinta femeii nu s-a terminat. Pe data de 8 aprilie, a explodat intr-o violenta inumana. Iqbal a venit acasa beat noaptea tarziu, si-a legat nevasta si a inceput ca ii taie corpul si sa ii loveasca capul cu caramizi. In timp ce o tortura, barbatul a explicat ca in acest mod " nu se va mai duce la tribunal sa continue cu relatii extramaritale cu avocatii si politistii." El a batut-o si violat-o in fata fiicelor lui, si apoi a picurat alcool pe ranile deschise, povesteste Amina Akhar, la care barbatul a mers in urmatoarea dimineata sa ii spuna de uciderea Arifei. " Ne-am grabit la casa lui si am basit-o intr-o balta de sange, aproape moarta," spune mama ei, dupa care a chemat politia.

O saptamana mai tarziu, Arifa inca se lupta intre viata si moarte in spital si nici un caz nu a fost deschis impotriva barbatului ei. Politia din Harbanspura se autojustifica spunand ca nu este nici o depozitie din partea victimei, si nici un certificat medico-legal. Rudele a cerut spitalului in repetate randuri pentru documente, dar nu le-au eliberat. Diferite NGO-uri ca South Asia Pertnership. denunta sotul, politia si autoritatile spitalului, si spun ca vor face orice sa aduca dreptate Arifei.

In timpul anului 2007, Pakistan este martorul unei tragice cresteri a violentei asupra femeii. Pentru prima data in nouaai comisia nationala de dezvoltarea drepturilor omului a realizat un raport legat de violenta asupra femeii, omuciderilor care au crescut in topul listei : 901 cazuri, pentru care 747 au fost ridicate de rudele victimelor. Pe baza acestor omucideri, poilitia a fost de acord sa deschida investigatii in doar 600 de cazuri. Ei au arestat 122 persoane, si doar 33 au fost arestati.

Sursa: Asia News

Filipine: Atac cu bomba asupra catedralei Romano-catolice

Plasata sub o masina in parcarea bisericii explozivul a avariat peretele si ferestrele.


Zamboanga (AsiaNews) - suspecta militantii islamici din Abu Sayyaf, filiala filipineza al Qaeda, care a plasat o bomba in componenta catedralei romano-catolice Zamboanga si in cladirea care adaposteste un birou guvernamental. Nimeni nu a fost ranit in explozie.

Seful politiei regionale Jaime Caringal a spus ca bomba a fost ascunsa in intr-o cutie sub o masina in parcarea Catedralei Imaculatei Conceptii.

Un ingrijitor al bisericii a vazut trei oameni fugind de la locul faptei pe o motocicleta scurt timp inainte de explozie. El a spus ca oamenii vorbeau in Tausug, un dialect vorbit de musulmanii din Mindanao.

Pentru Caringal barbatii erau militanti musulmani.

Arhiepiscopul Zamboanga Romulo Valles a chemat la rugaciune si a descris atacul ca lucrarea diavolului si trebuie condamnata.

"Suntem intristati de acest atac cu bomba. Este un loc simbolic si este Duminica atunci cand sunt multi oameni la rugaciune, dar este o mare alinare pentru noi sa stim ca nimeni nu a fost ranit sau ucis," a spus el.

Sursa :Asia News

Etiopia: Musulmanii radicali ataca in timpul serviciului religios crestin, Crima, Amputarea crestinilor



www.persecution.org a investigat un atac asupra Crestinilor care l-am relatat in 7 martie, 2008 ("Musulmanii radicali ucid trei crestini si ranesc zeci in sudul Etiopiei"). Pe baza unor investigatii, am aflat ca atacul s-a intamplat pe 2 martie, 2008, in timpul serviciului crestin religios de Duminica, si a rezultat moartea unui crestin , in timp ce 17 au fost raniti.

Crestinii din aceasta localitate indepartata au vazut trei oameni zacand intr-o blata de sange dupa atac si au presupus ca au murit toti. Sursa noastra ne-a contactat inainte de a verifica daca cei trei raniti au murit. Numele unei victime ucise a fost Tulu Mosessa, tatal a opt copii.

Crestinii din aria ICC au spus ca musulmanii radicali au atacat simultan biserica Kale Hiwot din localitatea Chebbi Nensebo si biserica Birhane Kirstos langa localitatea Tirsu Nensebo.

Biserica Kale Hiwot a fost scena celei mai mari violente in ziua atacului. Apo ei au patruns inauntru prin ferestre si au inceput sa cioparteasca oamenii din biserica cu cutitele. Este clar ca aceste atacuri au fost bine planuite si cu grija executate sa fie cat mai sangeros posibil.

Musulmanii radicali au atacat si ars biserica inainte, dupa care crestinii localitatii au reconstruit-o. In timpul celor mai recente atacuri, cineca a fost in stare sa dea alarma si politia locala a venit repede la locul faptei, evitand atacul sangeros. Un politist care a fost ranit in timp ce incerca sa reprimeze violenta a fost luat la spital in Addis Ababa.

Opt din crestinii sever raniti au fost luati la spital in Awassa. ICC a fost in stare sa vorbeasca unuia din cei opt care au fost raniti, Ahmed jamal [nu este numele lui real], care este un musulman convertit la crestinism. Musulmanii radicali i-a taiat mana stanga cu cutitele in timpul atacului. Cand ICC l-a intrebat daca ii cunostea pe atacatori, el a spus, " Atacatorii nostri sunt vecinii, cu care mancam si bem."

Intrebat ce i-a motivat pe musulmani sa atace, el a spus, " Ei au fost [invatati] despre Jihad." In timp ce era intins pe patul spitalului, Ahmed Jamal este ingrijorat de viitoarele atacuri ale musulmanilor radicali. El a spus. " Ne este frica pentru familiile noastre [care au rams in sat]."

Ceilalti raniti de atacul cu cutite care sunt acum in spitalul din Awassa includ (numele nu sunt mentionate intentionat) un barbat de 28 de ani care si-a pierdut mana stanga, un barbat de 32 de ani al carui cap a fost taiat, un barbat de 31 cu plamanul atins, un barbat de 18 a carui coloana vertebrala a fost taiata, un barbat de 19 ani a carui coloana vertebrala a fost ranita, si o fetita a carei mana stanga a fost grav ranita.

Alti opt crestini cu rani minore sunt acum in grija medicala in orasul Worka, care este cel mai aproape de locul unde atacul a avut loc.

ICC de asemenea a aflat ca noua din atacatori au fost inchisi de autoritatile etiopiene. Unul din prizonieri este un oficial al guvernamantului local, Hussein Berriso. Sursele ICC au spus ca 150 de cutite au fost descoperite in casa lui dupa atac.

In dezvoltarea relatarii, din 10 martie 2008, radicalii musulmani au ars casa unui evanghelist local. Radicalii au fost infuriati pentru ca evanghelistul a ajutat la transportul celor opt crestini raniti in spitalul Awassa.

Presedintele ICC a spus, " Nu este un caz izolat in Etiopia dar mai degraba o parte din raidurile atacurilor radicalilor musulmani asupra crestinilor. Oficialitatile din Etiopia trebuie sa ia masuri serioase in protejarea Crestinilor. Ei trebuie sa tinteasca liderii si centrele musulmanilor radicali sau Etiopia este in pericol sa devina o alta Nigerie cu o separare religioasa refractara.

ICC este o organizatie da drepturilor umane a Washingtonului DC care exista sa ajute crestinii persecutati in intreaga lume. ICC furnizori de ajutor uman, antreneaza si suporta pastorii persecutati, face cunoscuta in US problema persecutiei, si este un advocat pentru persecutatul Capitoliu Hill si Departament de stat. Pentru mai multe informatii sau pentru un interviu, contacteaza ICC la 800-422-5441.

Sursa: Persecution.org

Procesul de crima rezuma in Malatya, atacurile asupra crestinilor in Turcia creste

Convertirea la Crestinism in Turcia este vazuta ca o "insulta" adusa islamului si turcimii. Tucii spera sa se alature tarilor UE.

Turcia (ANS) - Procesul celor cinci barbati acuzati sa fi omorat trei crestini in sudul Turciei relatat luni, aprilie 14 /2008.

Doi crestini turci ex musulmani, Necati Aydin si Ugur Yuksel si cetateanul german TIlman Geske, au fost torturati pana la moaste in 18 aprilie 2007 in biroul companiei de editura crestina in orasul Malatya.

Solidaritatea Crestina din Intreaga lume (CSW), spun ca in timpul celor 12 ore de audiere luni, avocatii familiilor victimelor au fost informati ca cererea le-a fost respinsa de cei trei judecatori ai curtii. Avocatii anterior au sustinut cererea sustinand ca "impartialitatea" si "independenta" cutii a fost periclitata.

Unul din avocatii victimelor, Tahir Elci, a spus angentia de stiri turca Bianet cu toate ca cei trei barbati au marturisit, nimeni nu a fost in stare sa il gaseasca pe cel care a orchestrat crima. Mr Elci crede ca oportunitatea de a investiga mai adanc a fost blocata. Aceasta parere a fost aprobata si de celalat avocat din Alianta Bisericilor protestante turce.

Rezultatul procesului va fi dat pe data de 12 mai.

Directorul CSW National, Stuart Windsor a spus: " Este ingrijoratoar faptul ca curtea este refractara la continuarea conexiunilor intunecate in spatele acesti proces. In timpul primei parti a 2008 , relatari de atacuri asupra proprietatilor si clericilor crestini in Turcia a crescut semnificativ.
Daca curtea nu cauta sa se adreseze unei probleme mai largi, va da un mesaj negativ si periculos natiunilor care au drept ca tinta crestinii daca actiunea lor va trece nepedepsita."

Sursa: Persecutii.org

Germania s-a parea ca va accepta cei 30 000 de crestini care au fugit din Irak

Berlin- Germania reflecta asupra deciziei de a lua pana la 30 000 de crestini care au fugit intimidarea si violenta din Irak,a spus purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne sambata confirmand stirea ziarului Der Spiegel.

Cristinii Irakului, care au trait in Mesopotamia dinaintea aparitiei Islamului, au fugit in masa sa se refugieze in campiile din Iordan sau Siria spunand ca reducerea crestinilor cu uciderea lor continua de lupta dintre Shiiti si Suniiti nu le este benefica.

Expertii ministrului de Interne in Berlin au studiat sugestia de la bisericile catolice si luterane ca Germania sa declare o cota pentru restabilirea crestinilor irakieni, spune Der Spiegel.

Datele Ministerului de Interne regman citeaza ca populatia originala de crestini irakieni de 800 000 s-a injumatatit din 2005 la 400 000.

Comisarul guvernului german a drepturilor omului Gunter Nooke a spus, " Intimidarea, crima si rapirile au loc in fiecare zi in randul crestinilor."

Magazinul a spus ca bisericile au cerut o cota de 20 000 pana la 30 000.

Actualmente este doar un mic numar de crestini irakieni in germania, cei mai multi oameni sunt cei prinsi in timp ce au incercat ilegal sa migreze in Suedia, unde ei fost primiti .

Multi din crestini vorbesc limba aramaica.

Doua principale dominante native crestine sunt Biserica de Est sub patriarhul Dinkha IV, si Biserica Caldeana Catolica sub patriarhul Emanuel III delly care este legat de catolicism.

Sursa: M&C

Iran: Sapte sinagogi monumente istorice in Teheran au fost distruse


Sinagogile erau in suburbia Oudlajan a Teheranului, unde multi evrei iranieni obisnuiau sa le foloseasca pentru a locui.

"Aceste cladiri, care erau parte din mostenirea noastra arhitecturala, culturala si artistica au fost arse in intregime," a spus Ahmad Mohit Tabatabaii, directorul Consiliului International al Muzeelor (ICOM) in Teheran.

" Cu scuza renovarii acestui cartier vechi, ei au distrus o parte din istoria noastra" a spus Tabatabaii.

El a chemat guvernul sa intervina in a opri lucrarea inceputa de autoritatile locale.

Un grup de rezidenti ai Oudjalan au trimis deja o scrisoare primarului Teheranului cerandu-i sa suspende lucrarea de renovare inceputa in subirbie.

Sursa: AKI

Un cleric musulman vede Roma cucerită de islamişti

/ 73
16.04.2008, Palestina (Catholica)

Yunis al-AstalUn important cleric musulman şi membru Hamas al parlamentului palestinian, a ţinut vinerea trecută o predică în care a declarat că în curând Roma, "capitala catolicilor", va fi preluată de către islamişti. Yunis al-Astal le-a spus credincioşilor săi: "Foarte curând, cu voia lui Alah, Roma va fi cucerită, aşa după cum a fost Constantinopolul, după cum a profeţit Profetul nostru Mohamed. Astăzi, Roma este capitala catolicilor, sau a cruciadei, care a declarat ostilitate islamului."

Violenta predică, informează CatholicNewsAgency, a fost transmisă de postul de televiziune Al-Aqsa, deţinut de Hamas. Printre altele predicatorul musulman spunea că Roma "va devenit un avanpost al cuceririlor islamice, ce se vor răspândi în întreagă Europă (occidentală), iar apoi se vor îndrepta înspre Americi şi chiar spre estul Europei". "Alah v-a ales pentru el şi pentru religia lui", a predicat al-Astal, "pentru ca voi să îi slujiţi ca motoare ce să împingă această naţiune în faza succesiunii, securităţii şi consolidării puterii, şi chiar ca să învingeţi prin da`wa şi cuceriri militare capitalele lumii întregi."

Conform canalului FOX News, citat de CNA, în iulie anul trecut al-Astal predica femeilor palestiniene despre datoria de a se face martire prin sinucideri cu bombe. "Când jihadul devine o datorie individuală, se aplică şi femeilor, deoarece femeile nu diferă de bărbaţi atunci când vine vorba de îndatoriri personale", afirma clericul musulman la 23 iunie 2007. Îi numea atunci pe evrei "fraţi ai maimuţelor şi porcilor" care ar trebui "să guste amărăciunea morţii". Parlamentarul cleric a revenit la această idee vineri, spunând că Roma "şi-a plantat fraţi maimuţe şi porci în Palestina pentru a preveni renaşterea islamului".

"Cred că copiii noştri, nepoţii noştri, vor moşteni jihadul nostru şi sacrificiile noastre, iar, cu voia lui Alah, conducătorii cuceririi vor veni dintre ei", a spus al-Astal. "Astăzi noi insuflăm aceste veşti în sufletele lor - şi prin intermediul moscheilor, ale cărţilor Coranului, istoriei Profetului şi însoţitorilor lui, şi cu mari lideri, îi pregătim pentru misiunea de a salva omenirea de focul iadului pe cei ce stau pe marginea lui." Predica, cu titrare text în engleză, poate fi urmărită online aici.

Sursa: Catholica.ro

Tuesday, April 15, 2008

Norvegia: Burka norvegiana

BRUKABRUD: Ikke akkurat et vanlig syn.

Tonje Nordmo, Maria Kartveit si Cedric Stevens de la casa de moda norvegiana Marked Moskva au venit cu o colectie de bugqa norvegiene. Nu cred ca leeste clar in legatura cu ceea ce doresc sa demonstreze, dar ei intradevar au atras atentia. Femeile musulmane prezente la show, purtand jihab si jens. nu au fost impresionate ba chiar au fost suparate, spunand ca este discriminatorie si pun musulmanii intr-o lumina proasta. Casa de moda a venit ianinte cu modele provocative. In trecut aveau o linie de haine "junkie", inspirati de dependentii de dorguri de pe strada cu fantastica lor inestetica.

De ce au creat o colectie burka?

Ei au vrut sa creeze o colectie burka sa demonstreze mai multa personalitate persoane si care este adaptata climatului norvegian stil de viata. In acest mod musulmanii norvegieni pot face mai multe lucruri norvegiene fara a se simti ca outsiders. Ca de exemplu sa poarte jeans burka atunci cand merge la o cafea.

Ei sustin ca au avut o reactie pozitiva din martea fetelor musulmane, dar sunt tintiti nu doar musulmanii.

Mariak Kartveit: sunt anumite avantaje de a purta burka. Vom face posibil pentru norvegieni de a purta burka.

Ei spun ca burka da libertate si este un supliment la garderoba zilnica. Cand cineva doreste sa se ascunda sau nu are parul prea aratos in acea zi.

Surse : Daqbladent, Oslo Plus

Vezi de asemenea Marked Moskva homepage

Belgium : Contrabanda de arme in cosciuge


Un suspect belgian-marocan Abdelkader Belliraj din Evergem face contrabanda de arme in Maroc in cosciugele musulmanilor decedati, conform surselor "bineinformate". O ideie brilianta de a transfera obiecte interzise , de vreme ce carcasa cosciugelor nu sunt deschise.

Cand grupul Belliraj a fost arestat in mijlocul lui februarie in Maroc, politia a gasit un arsenal impresionant de arme. Armele ilegale isi au originea in Maroc. Belliraj contrabandeaza arme in tara natala din 1993.
Acum sunt puternice indicatii ca aceasta a fost facuta cu carcasele cosciugelor. Marele avantaj al acestui transport este obiceiul ca politia sa nu deschida carcasele. Aceasta ar fi un sacrilegiu impotriva corpului. Sursele a spus HLN ca folosind complici Beliraj a spart camera funerara care repatriaza musulmani. A spus armele in cufarul continand corpul defunct. Sunt multe cufere care sunt trimise cu arme si bani fara corp.

Jamal ben Tahar, managerul Pomelor Funebre islamice din Belgia in Bruxel ca repatriaza in jur de 500 decedati anual, si nu crede ca contrabandistii pot sa abuzeze organizatia sa.

Sursa: HLN

Vezi de asemenea si :Belgia: Crimele lui Belliraj,
Belgia: Suspect terorist are legaturi Al-qaeda

Bruxel: Posibila majoritate musulmana in 15-20 de ani

Oliver Servaix, socieologist la Universitatea catolica din Louvain, a spus intr-un interviu la ziarul La Libre Belgique saptamana trecuta ca Bruxel, ar avea majoritate musulmana in 15-20 de ani, datorita ratei de nasteri mari a comunitatii. De vreme ce in 2001, Mohamed este cel mai popular nume pentru un nou nascut baiat.

mahfoud Romdhani, un parlamentar local, spune ca aceasta proiectie ar trebui luata cu grija, de vreme ce nu toti emigrantii din tarile musulmane sunt musulmani, sau musulmani practicanti.

Desi aceasta poate fi adevarat, tinerii arata o reintoarcere la islam, si aproximativ 75% de musulmani se considera musulmani practicanti astazi.

Molenbeek este una din cele mai musulmane suburbii ale Bruxelului. Philipe Moureaux, primarul Molenbeek a facut destul de multe sa ii multumeasca pe votantii lui musulmani, ca de ex sa creeze consilii de moschei finantate de municipalitate, sa deschida o casa municipala de taiere in timpul Eid al Adha.

Servias spune ca actulmente este pace , dar ar putea veni o zi de o explozie sociala, cand cineva ar incerca sa capitalizeze somajul ridicat in Bruxel, peste 20% care afecteaza mai ales populatiile musulmane.

Jean- Francois Bastin (65), belgian convertit la islam care acum se autonumeste Abu Abdullah Abdulaziz Bastin, a fondat partidul tinerilor musulmani (PJM) in 2004. Bastin crede ca imigrantii ar trebui sa se opreasca a se simti colonializati si este timpul ca Belgia sa se adapteze. El vrea cat mai multe vizibile moschei, chemari la rugaciune, scoli si case de pensionari. Partidul a primit mai putin de 5 000 de voturi in alegerile locale precedente in cele doua districte, Molenbeek si Anderlecht.

Sursa: Le Figaro

Vezi de asemenea : Belgia: 12% musulmani vorbitori de limba franceza in comunitate

Spania: Episcopii atrac critici in evitarea existentei musulmanilor

Episcopii spanioli au refuzat sa raspunda lainvestigatia referitoare la imigratia musulmana, atragand cateva critici care sustin ca ei intorc spatele relatiei interreligioase in ciuda cresterii influentei islamului in societatea spaniola.

"Ne simtim tristi la aceasta tacere pe care noi nu o intelegem si care ne raneste pe noi ca crestini," noteaza Emilio galindo Aguilar, capul centrului hispano-arabic si cercetare crestina -islamica care in incercat sa conduca urna.

Investigarea legata de reactia musulmanilor in diferite dioceze catolice au fost trimise la 90 de episcopi. Organizatia a primit raspuns doar de la unul.

" De ce aceasta tacere?" a intrebat Galindo. " Nu este o intrebare importanta in lume unde culturile si religiile traies impreuna si sunt obligati sa se inteleaga unii pe altii?"

Isabel Gomez Acebo, profesor teolog la Universitatea Comillas pontifa, a spus ca lipsa raspunsului episcopilor demonstreaza ca pentru ei "musulmanii nu exista," adaugand: " [Episcopii] nu cred in dialog sau rugaciunea savarsita impreuna la acelasi Dumnezeu, " a spus ea.

Actualmente sunt aproximativ 1,5 milioane de musulmani in Spania, un milion mai mult decat acum 10 ani in urma.

Sursa: Expatica

Danemarca: Dubii privind varsta violatorului suspect

Un baiat din Roskilde a fost acuzat ca a violat-o, luni, pe prietena sa de 15 ani, in timp ce ea se bronza intr-un salon de bronzaj. Baiatul sustine ca relatia a fost voluntara. Fata a fost examinata de spitalul Roskilde si politia investigheaza cazul de viol.

Baiatul a fost arestat doua ore dupa incident, conform informatiei date de fata. Baiatul si parintii lui sustin ca are 14 ani si nu poate fi condamnat. Totusi politia crede ca baiatul, careprovine din Orientul Mijlociu, arata mult mai in varsta si prietena lui sustine ca ar avea 17 ani. Politia a mers la dentist si medicul legist pentru ai determina varsta reala.

Cel mai frecvent motiv pentru care strainii sustin ca ar fi mai tineri copii lor este pentru a lua ajutorul financiar pentru copii un timp mai indelungat.

Sursa: Ekstrabladet 1, 2

De ce doctorii in Belgia elibereaza certificate de virginitate?

Confrom expertilor intervievati de magazinul Knack, mii de fete si femei in Belgia se confrunta cu violenta legata de onoare. " O problema complexa despre care s-a facut nimic." Acestea sunt in special femei din comunitatile patriarhale din spatiul marii Mediteraniene, Orientul mijlociu si Asia. Daca onoarea sexuala a familiei este in pericol, aceasta trebuie uneori "purificata" cu violenta. De obicei implica pierderea virginitatii, opizitia impotriva casatoriilor aranjate sau relatii neacceptate.

Comisarul Marc Van de Plas a politiei federale spune, " trebuie sa admitem ca in Belgia nu am ajuns la nici un punct. Ca politie nu avem expertize, in comparatie cu Netherland. Din potriva, cateodata agravam situatia prin interventii grabite." Am calculat 17 crime de onoare in ultimii cinci ani in Belgia. Dar inca sunt multe alte forme de violenta de onoare: abuz, privare de libertate, rapiri, casatorii fortate, etc. O scala glisanta de ani de amenintari si violenta."

La sfasritul lui februarie, o copil mort a fost lasat in partea Riverenhof a Antwerpului cu o scrisoare unde mama a spus ca "nu era permis de religia ei." Helima Guerra, presedintele organizatiei de femei Vrouwenstem (vocea femeii), crede ca este cazul unei violente legate de onoare. Organizatia in continuare are grija de victime ale ciolentelor legate de onoare in Antwerp. Pe moment ea incearca sa elibereze doua fete, 15 si 16 ani, care au fost nascute si crescute in hasselt, si au fost inchise in Maroc deja de trei luni. " Mii de femei se confrunta cu violenta de onoare, dar raman ca drame invizibile. Este o mare nevoie de a face ceva in legatura cu aceste probleme, dar fara ca grupurile sa fie stigmatizate."

Una din consecintele problemei este ca refugiul pentru femei au din ce in ce mai multi imigranti. In 2006, emigrantii au calculat 44% din femei in refugiile din Flanders. Calculand copii devine o larga comunitate, in particular din tarile cu o puternica traditie legata de onoare.

Un alt rezultat este ca din ce in ce mai multe fete isi refac himenul de frica. In clinica Jeff Hoeyberghs in Genk au loc 30 de operatii de refacere a himenului in fiecare an (costand 1800-2100 euro). Clinica de femei din Spitalul Universitatii Ghent au care 30 de astfel de operatii pe an (650 euro). Ginecologistul spitalului Marleen Temmerman estimeaza ca sunt sute de astfel de cazuri in Belgia.

"Cele mai multe sunt facute pentru a preveni crima de onoare. O fac pentru a ajuta fetele in nevoi, chiar daca intra in conflict cu principiile mele," a spus ea." Asadar de regula eliberez si certificate de virginitate, chair daca fetele nu mai sunt virgine. Plastografie, da, dar pentru un scop bun."

Sursa: Knack

Vezi de asemenea: Belgia: Statistica crimelor din onoare, Belgia: Himenoplastia

View




view 2




Monday, April 14, 2008

Franta: O mosche a fost desacralizata

O moschee in estul Frantei a fost acoperita cu remarci rasiste graffiti noaptea joii trecute. Swastikas, un star evreu si capul unui porc au fost desenate pe fatada unei moschei din Audincourt, printre sloganurile rasiste ca " Franta este pentru francezi" si "Arabii sa plece". Andincourt este un oras de 15 000 locuitori aflat langa grantia suedeza. Presedintele sarkozy s-a intalnit cu delegatia musulmana joi si a anuntat ca va vizita cimitirul in Aprilie 24.

Sursa: HLN

Norvegia: somalezi suspecti de a ajuta financiar uciderea calugaritei


PST (Norwegian security service) crede ca Norvegianul somalez care a fost arestat pentru finantarea terorismului a trimis bani unui lider extremist suspectat de lichidarea calugaritei italiene in Somalia 2006. Un individ de 38 de ani si alti doi somalezi norvegieni suspectati de PST de a fi suprotat economic terorismulm neaga trimiterea banilor in afara norvegiei pentru a finanta acte teroriste.

PST crede, ca prin supravegherea comunicatiilor si ajutorul revizuirii tranzactiilor monetare detaliate, evidentiaza banii pe care suspectul i-a transferat celor trei teroristi in Somalia. Unul din lideri este pe lista teroristilor Al-qaeda in Somalia care apar pe situl departamentului american de straini. In acord cu situl Aden Hashi Ayrow conduce fratciunea radicala al- Shaabab si este comandantul militar al Consiliul curtii islamice (CIC). El a avut parte de un antrenament extensiv in folosirea explozivelor si armelor de Al-qaeda in Afganistan inainte de 2001.

USA tine Hashi Ayrow responsabil de executarea activistului de pace somalez in iulie 2005 si faptul de a fi implicat in uciderea calugaritei catolice, sora leonella(Leonella Sgorbati) in afara spitalului de femei si copii in Mogadishu in septembrie 17, 2006. BBC a relatat calucarita catolica care a ajutat copii si tinerii in Africa de 40 de ani, a fost impuscata de trei ori in spate si ucisa. gardianul ei a fost de semenea ucis in atac. S-a speculat ca lichidarea a venit ca rezultat in urma declaratiei papei Benedikt XVI care a provocat musulmanii din intreaga lume. Papa a citat un lider crestin din 1400 care a spus ca tot ce a adus Mohamed in lume este diaboloc si inuman. Papa mai tarziu a regretat afirmatia si a spus ca gresit inteles si nu reprezinta opinia lui personala.

Persoana de la PST crede ca banii transferati de la suspectii din Norvegia a fost recent in stiri in noiembrie anul trecut. BBC NEWS scriu ca liderul sheik rebel Aden Hashi a oferit propria forta de a ataca pacifistii din Uniunea Africana (AU) in baza lor din capitala Somaleza. In acord cu BBC Ayrow a chemat soldati straini sa schimbe partile si sa ia parte la razboiul al-Shaab impotriva pacifistilor.

Bern a spus ca Dagsavisen ca ei au explicat ca ei doresc investigarea sa fie impotriva oamenilor si nu impotriva organizatiilor. Ei au intalnit organizatia somaleza G-10, cu care au o intelegere mutuala, si au facut clar ca ei nu investigheaza comunitatea somaleza sau rebeliunea generala din Somalia.

Sursa: Daqsavisen

Vezi de asemenea: Suedia: Seful ICU somalez cere guvernului sa elibereze suspectii terosisti, Suedia: Finantarea terorismului caz reevaluat, Suedia/ Norvegia: Arestarea finantatorilor terorismului

Netherland: terorism si razboi civil

Un citat al Dr. Manfred Gerstenfeld:

" Acum doi ani in urma am luat pranzul cu trei membri ai parlamentului german, unul care intre timp a devenit ministru. Intre timp am intrebat ce s-ar intampla in Netherland daca acelasi numar de teroristi sinucigasi ataca si incearcari dea tacuri sinucigase care le-a avut israelul in anii precendenti ai avea lor aici. A fost um moment de liniste si apoi unul a raspuns: Am discutat deja despre asta. Nu va ajunge prea departe caci va izbucni un razboi civil imediat dupa aceasta."

Sursa: Makor Rishon

Amsterdam: Hospital care ofera hrana HALAL pentru bebelusi

Bebelusii in spitalul din Amsterdam Sint Lucas Andreas ii va fi posibil sa dea bebelusilor hrana halal. spitalul sustine ca este primul din Neatherland care ofera parintilor alegerea de hrana halal pentru bebelusi. Mancarea este gatita din zece arome pentru bebelusi de trei si sapte luni.

Hrana halal exista deja pentru pacientii adulti.

Spitalul "interconfesional" se aspteapta ca hrana halal pentru bebelusi sa aiba o mare trecere. parintii musulmani cateodata aduc hrana de acasa pentru copilul bolnav." Aceasta este dificil pentru parinti, dar si spitalul nu are rezultatele asteptate caci copii nu mananca hrana potrivita."

Sursa: Trouw

Netherland: Un procentaj mai mare de turci si marocani cu studii superioare

Procentul oamenilor cu studii superioare in Netherland s-a ridicat in fiecare grupa de varsta in anii actuali. Cresterea a fost mai mare pentru Turci si Marocani, de la 5% in 2001 la 9% in 2007, conform stastisticelor germane.

In 2007 a fost pentru prima data la fel de multi cu studii superioare ca numarul persoanelor germane cu studii medii, de la 22% in 2001 pana la 29% in 2007. Procentul celor cu studii superioare ale grupurilor de Antilleand, Arubans si Surinamezi a mers de la 15% in 2001 pana la 20% in 2007.

Procentul celor cu studii superioare s-a ridicat virtiginos in grupul de 25-34 de ani. Acest grup contine cei mai educati. In 2007 o treime din germani apartinand acestui grup de varsta a avut certificare HBO (BA). Printre tinerii de varsta 15-24 cresterea a fost mai mica. Aceasta da o imagine distorsionata, deoarece multi din ei sunt inca in curs, si nu sunt claculati ca avand studii superioare. Un larg procent al acestui grup va sfarsi cu studii superioare.

Cei mai multi germani, mai mult de 40% anul trecut, detin studii superioare.

Sursa: Wereld Journalisten

Netherland: Tinerii crestini infricosati de musulmani

" Islamul este o religie a pacii. Cine mai este de acord cu asta?" Aproape nimeni nu mai crede. In sedinta de aceasta saptamana in Barneveld multor tineri crestini reformati le-a fost frica de "toti acesti musulmani" care " vor ucide cand vor avea puterea".

Frica de necunoscuta violenta musulmana a crescut sambata noaptea printre aproape 700 de tineri reformati. cu respiratia intretaiata au ascultat discutia infierbantata dintre criticul islamic arab HAns Jansen, Ayhan TOnca, CDA (Chemarea democrata crestina) membru si primul presedinte al Contract Oragn Muslims si capul guvernului si SGP ( Rormed Political Party) Bas Van de Vlies.

O femeie cu parul carliontat si mai inchis la culoare, a spus multimii ca ea inca crede in textul biblic care spune ca strainii vor distruge pamantul "Intradevar este prea tarziu. Moscheele cresc ca ciupercile din pamant, impotriva culturii noastre".

Van der Vlies incuviinteaza si spune ca atunci cand el a spus ca filmul Wilder a stimulat si indemnat la discutie, intrega tara l-a atacat, dar au fost si oameni care au fost de acord. " Daca nu vrei sa stii cati oameni in Haga, cat de corect sunt politic, doar priveste 750 000 musulmani moderati."

Printre chemarile de vigilenta, pentru ca musulmanii vor sfarsi in nerespect pentru Crestini, mentinand de ce Coranul este mai bun decat Biblia, nu este nici o nota diferita. Un baiat cu tricou albastru inchis a spus ca il face sa gandeasca la discutiile partilor unde opiniile sunt aruncate fara o buna cunostinta, si fara dialog nu vom ajunge niciunde.

In reactie Jansen a spus ca diacolgul nu este o solutie. " Cea mai mare importanta este ca noi sa stam vigilenti, nu sa ascultam cicalelile ca Islamul este o religie a pacii. Aceasta nu este adevarat."

Tonca: " Sunt aici de patru ani si stiu multi musulmani care doresc sa isi creasca copii in armonie. Noi trebuie sa ajungem sa ne cunoastem mai bine." Aproximativ treizeci de maini s-au ridicat sa il intrebe cine este familiarizat cu musulmanii. El spune ca credinciosi noi trebuie sa fim deschisi si sa credem ca este un dumnezeu milostiv care ne va ajuta. Daca musulmanii vor veni la putere, nu vom avea nevoie sa ne punem mastile si sa taie capul fiecaruia."

Cuvintele lui Tonca nu a atins pe nimeni. Ca raspuns o asistenta medicala a spus ca colegul ei musulman, foarte serioas, i-a spus ca el o va ucide daca musulmanii vor veni la putere. " Ei vor doar sa ne vada morti".

Sursa: Trouw

Italia: Al- Quaeda tinteste musulmanii italieni

Terrorism: Al-Qaeda linked website launches Italian section

Dubai, 14 April (AKI) - (by Hamza Boccolini): Cel mai popular web site forum Jihadist, Al-qaeda afiliat websitului Ekhlas, a lansat si sentia in Italiana.

La inceput Ekhalas a fost la inceput in intregime in araba. Sectia in italiana a aparut dupa ce a laut fiinta blogul primului imam din nordul Italiei orasul Carmagnola, Abdul Qadir Falalah Mamour si sotia sa Barbara Farina.

Blogul lui Mamour, care a fost inchis de politia italiana in 22 februarie, a fost primul website Qaeda in Italiana.

Conducand continutul acestei noi sectii italiene aa sitului Ekhlas este o figura care subnumit Nahir al- Murtadin, care in arabica inseamna " Ucigas de aspostati". El nu pare sa se descurce prea bine in limba italiana.

Postul inaugural in noua pagina in limba italiana este un mesaj de bun venit.

" In numele lui Allah, milostivul, rugaciune lui Allah. Allah care ne ghideaza in calea Coranului si Sunnei."

" Forumul Al- Ekhlas incepe in sectia italiana, astazi.In numele administratorilor forumului, incurajez toti fratii si surorile care cunosc limba intaliana sa dea viata acestei sectiuni."

Curent, doar cateva duzini de oameni au luat parle la noul forum, incluzand pantru sau cinci care sunt rezident in Italia. Toti demonstreaza a nu cunoaste prea bine limba italiana.

Printre participantii forumului este o postare din partea lui Brahim33 care, scriind gresit in italiana, vorbeste despre "viata musulmanilor arabi musulmani in aceasta tara [Italia], unde doar cativa il iubesc pe [liderul al-Qaeda] Bin Laden si care ii iubesc pe mujajedini".

Printre cateva prime topicuri de discutie in sectia italiana a fost convertirea crestinilor ultima saptamana a deputatului director al ziarului italian Corriere Della Sera, Magdi Allam.

Primul articol a fost luat de pe un blog italian scris de " Dragor" in timp ce al doilea articol a fost puclicat de un musulman roman, Amina Salina, si a fsot publicat in websitul Dialogi.net. Situl urmareste dialogul interreligios in Italia.

Noua sectie a forumului are postari care apar sa confirme ideologia si organizarea linkurilor ca si ale lui mamour, care a fondat primul site Al-Qaeda in italiana.

Al doilea document postat in prima sectiune este de fapt traducerea italiana a mesajului audio al lui Bin Laden, amenintand tarile europene, care deja au aparut un blogul lui Mamour,

O alta postare are ca tema "Nume arabe" care a fost ultimul publicat in blogul lui Barbara Farina, care se autonumeste cu numele de Umm Osama [mama lui Osama] in cercurile jihadiste.

In 22 Februarie, politia italiana a inchis patru bloguri pro-islamice care au postat proclamatii ale liderilor Al-Qaeda in Italia gazduite de Splinder, web server italian.

Diegos, politia antiterorista italiana, in Verona au detinut sapte oameni in legatra cu inchiderea blogurilor.

Blogul cel mai important a fost condus din Senegal de mamour, care a fost deja expulzat din Italia.

Al doilea blog a avut legatura cu sotia sa Barbara Farina sa, care la fel a avut grija de blog din Senegal.

Un alt blog pro-islamic au dont conduse din Italia.

Cei sapte oameni detinuti de politia Digos erau toti italieni, care nu au avut nici un record criminal, toti ademeniti prin websitul islamic prozeritist prin blogul Qital, condus de Mamour.

Toate aceste patru forumuri erau scrise in Italiana, si chemau musulmanii sa provoace
"razboiul sfant impotriva necredinciosilor vestici."

Blogurile afisau datoria mujahedinilor si de asemenea erau publicate mesaje ale lui Bin laden si ale celui de-al doilea conducator, Ayman al Zawahiri, dupa fiecare atac savarsit de Al-qaeda.

Totusi va fi din ce in ce mai dificil sa fie inchise astfel se websituri de vreme ce Ekhlas, ca si alte situri de limba araba, sunt gazduite de websituri care nu sunt localizate in Italia.

Sursa: AKI


Vezi de asemenea si Germania: Al- Qaeda tinteste musulmanii germani

Dublin: Un doctor musulman a fost suspendat in urma incercarii de a converti pacienti la islam

Un doctor musulman a fost suspendat si reportat Consiliului medicilor pentru incercarea de a converti pacientii la islam.

Doctorul, care lucra int-un spital dintr-un comitat din sudul Dublinului, a fost suspendat cateva luni in urma , datorita plangerilor mamei pacientei de 19 de ani si prietena a membrei echipei de sanatate.

HEalth Service Executive s-a referit la plangerea adresata Consiliului medica, care examineaza intamplarea. Se pare ca barbatul neaga acugatiile si sustine ca s-a referit la islam ca intr-o discutie normala.

Dympha Braken membru HSE a spus: " Datorita plangerii din public si a membrilor echipei, un doctorul a fost suspendat."

Sursa

Iran: Clericii top Sharia spun ca femeiile neacoperite transforma barbatii in bestii

Iran: Top Shia cleric says unveiled women turn men into beasts


Mashad 10 aprilie - Un top cleric Sharia a spus ca femeile neacoperite sunt un pericol pentru societatea iraniana caci cauzeaza barbatilor sa se transforme in "bestii".

"Femeile fara val sunt un pericol pe care autoritatile in subestimeaza," a spus Hojatolislam Seyyed Ahmad Elmalhoda, un puternic cleric care sustine rugaciunile de Vineri in Mashad, un loc considerat sacru pentru musulmanii shia de vreme ce gazduieste mormantul imamului Reza.

"Situatia este foarte serioasa caci daca barbatii vad aceste femei rele, ei se vor transforma in bestii. si intreaga societate va plati consecintele."

Conform cu clericii Shia, femeile nu respecta legile conservative islamice asupra imbracamintii si sunt "surse ale raului in societate."

"Respectarea chador ( o panza neagra lunga care acopera bratele si picioarele de obicei folosita cu un hijab ) este lege a statului si autoritatile trebuie sa pedepseasca sever pe oricine care nu respecta aceasta lege, in acelasi mod cum ei pedepsesc pe hoti si criminali, " a spus Elmadhoda.

El este si membru al Consiliului expertilor- un puternic corp de 86 indivizi care aleg, supervizeaza si pot elimina seful suprem al statului.

Ei a vorbit jurnalistilor " O femeie care nu poarta intregul val este ca un foc care arde pe oricine care intra in contact cu ea, " a spus Elmalhoda.

"Tinerii nostri, chiar si cei care sunt educati de familii care cred si respecta cuvintele Profetului, cand vor intra in contact cu focul lor [femeile care nu sunt acoperite cum trebuie] vor arde si vod deveni cenusa, " a spus el

Sursa


Amsterdam: infidelii sunt "caini"

O excursie scolara instructiva la o mochee de zece ani din scoala din Amsterdan De Horison s-a transformat intr-o tirada impotriva infidelilor.

Copii surprinsi si excorta lor l-a auzit pe presedintele moscheii El Moushidine din vecinatatea Osdorp-ului spunan ca infidelii sunt "caini" . Scoala multiculturala a organizat o excursie la diferite insistutii religioase ca parte din proiectul spiritual de confesii" de vreme ce conducerea considera ca este important ca studentii sa intalneasca fundalul diverselor credinte.

In scrisoarea adesata parintilor scoala regreta incidentul: " Suntem socati ca imamul mocheii a declarat in timpul turului de vizita si a parintilor insotitori ca necredinciosii sunt "caini". Aceasta declaratie este neacceptabila noua, deoarece copii nostri iau parte la acest proiect in loc sa dezvolte respect pentru libertatea de a alege religia."

Conducerea s-a intors la moschee in legatura cu nedoritul compotrament al imamului. Ambele parti nu doresc sa vorbeasca despre aceasta. Mariët ten Berge administratorul scolii nu a fost interesata sa vorbeasca despre acest lucru la De Telegraf despre aceasta, spunand ca a mers deseori la moschee si totul a decurs bine.


Sursa

Conferinta "Legile infidelor sa fie distruse" din Marea Britanie a fost anulata...

CONFERENCE CANCELLED

THIS CONFERENCE HAS BEEN CANCELLED.

http://shariah4britain.wordpress.com/2008/03/31/kufr-laws-to-be-extinct/

Conferinta care ar fi avut loc in Marea Britanie cu titlul :" Kufr Laws to be Extinct" (Legile infidelilor/necredinciosilor sa fie distruse) a fost anulata ...nu se stie insa pana cand...


Friday, April 11, 2008

"Urasc islamul", declara cel mai eficient politician olandez

Un film produs de parlamentarul Geert Wilders va declansa, cel mai probabil, noi proteste violente din partea islamistilor.

Geert Wilders nu mai vrea moschei, scoli islamice si imami in Olanda,
iar 15% dintre conationali il sustin. Foto: Reuters

O noua controversa intre islamisti si sustinatorii libertatii de expresie din Europa se anunta, de data aceasta frontul principal urmind sa fie Olanda. Geert Wilders, politician extremist de dreapta cunoscut pentru opiniile sale antiislam, va lansa in curind un film de scurtmetraj despre ceea ce considera el ca inseamna aceasta religie.

Dupa ce a studiat Coranul, Wilders este aproape de a finaliza documentarul de zece minute in care vrea sa demonstreze ca islamul instiga la violenta. Politicianul poarta deja discutii cu patru canale olandeze de televiziune pentru difuzarea filmului. "Intentia mea este sa arat adevarata fata a islamului. Eu il vad ca o amenintare. In fiecare zi, tinerii marocani ii bat pe homosexuali pe strazile Amsterdamului", explica Wilders.

Politicianul extremist asemuieste Coranul cu "Mein Kampf", cartea lui Adolf Hitler, si cere interzicerea cartii sfinte a islamului in Olanda. Wilders nu se opreste aici: el vrea ca imigratia din tarile musulmane catre tara sa sa fie oprita, musulmanilor care se afla deja in Olanda sa li se ofere bani pentru a pleca, iar infractorilor musulmani sa li se retraga cetatenia si sa fie deportati in tarile de origine. Totusi, el sustine, intr-un interviu acordat cotidianului britanic "The Guardian", ca nu are nimic impotriva musulmanilor, ci "doar uraste islamul". "Am o problema cu traditia, cultura, ideologia islamica, nu cu musulmanii", spune Wilders, care merge chiar mai departe, declarind: "Nu exista egalitate intre cultura noastra si cultura islamica retardata. Uitati-va doar la parerile lor despre homosexualitate si femei".

Olanda a fost in trecut scena unor crime declansate de filme considerate ofensatoare la adresa islamului: regizorul Theo van Gogh a fost injunghiat pe strada in 2004, dupa lansarea documentarului sau "Supunere" despre viata femeilor in tarile islamice. Scandalul caricaturilor cu profetul Mahomed publicate in Danemarca in 2006 nu s-a stins nici acum. Exista deci premisele unui conflict de proportii, iar guvernul olandez se pregateste deja sa isi evacueze cetatenii din tarile din Orientul Mijlociu daca filmul lui Wilders va fi transmis. Iranul a cerut deja interzicerea filmului in Olanda.

Wilders considera ca ceea ce face el nu este o provocare: "Se spune ca, daca va avea loc varsare de singe, va fi vina acestui politician ciudat. Este aproape o profetie autoindeplinita, deoarece ei creeaza o atmosfera. Nu sint vinovat de faptul ca folosesc mijloace democratice". Wilders adauga insa: "Trebuie sa oprim islamizarea Olandei. Asta inseamna fara moschei, fara scoli islamice, fara imami". Politica antiislamica a lui Wilders da roade electorale: de unde in urma cu un an si jumatate era unicul reprezentant al Partidului Poporului in Parlament, acum, dupa alegeri, are inca opt colegi, iar partidul este creditat cu 15% din optiunile electoratului. Wilders a fost votat in sondaje drept "cel mai eficient politician" din Olanda. Este drept insa ca traieste sub paza constanta, in cazarmi militare sau inchisori, de trei ani incoace.

  • Scandalul caricaturilor continua

O delegatie parlamentara daneza a refuzat sa se mai deplaseze in Iran dupa ce Teheranul a cerut ca, in prealabil, sa ceara scuze pentru republicarea caricaturilor ce il prezinta pe profetul Mahomed. Prima publicare, in 2006, a declansat proteste violente de strada in tarile musulmane. Dupa ce marti au fost arestate trei persoane implicate intr-un complot ce urmarea asasinarea unuia dintre caricaturisti, 11 ziare daneze au republicat caricaturile, in semn de solidarizare. "Daca cineva trebuie sa ceara scuze pentru libertatea de expresie si pentru drepturile omului, aceia sint iranienii", a declarat Villy Soevndal, liderul Partidului Popular Socialist din Danemarca. Dezbaterea s-a mutat deja in blogosfera: un student a lansat un site numit "Sorry Muhammad" pentru a cere scuze musulmanilor in numele danezilor.


Sursa


VIDEO Filmul anti-islam Fitna, realizat de un deputat olandez de extrema-dreapta, a fost postat pe Internet



Geert Wilders

Politicianul olandez de extrema-dreapta Geert Wilders a postat pe Internet un controversat film ce critica Coranul, transmite BBC. Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon a condamnat ferm postarea pe internet a filmului, considerand ca nimic "nu justifica un discurs ostil sau incitarea la violenta".

Filmul, care dureaza aproximativ 15 minute si se intituleaza Fitna (Intrecerea), contine imagini socante ale atacurilor teroriste de la New York, Londra si Madrid, dar, spun analistii, este plin de clisee. De asemenea, organizatiile islamice din Olanda au afirmat ca filmul se incadreaza in limitele legii.

Geert Wilders -membru al Camerei Reprezentantilor din Olanda din 1998*lider al Partidului Libertatii, infiintat de el in 2006* sustine limitarea imigratiei, in special din tarile non-occidentale *este un critic al Islamului*vrea interzicerea Coranului in Olanda, afirmand ca este in contradictie cu legile olandeze.
Scurt-metrajul a fost postat pe site-ul LiveLeak, dar si pe YouTube, din cauza ca televiziunile olandeze au refuzat sa-l difuzeze, temandu-se ca ar putea starni o noua criza internationala, comparabila cu cea a caricaturilor profetului Mahomed publicate in Danemarca.

Musulmani din intreaga lume au protestat inainte de aparitia productiei pe internet, iar televiziunile internationale au refuzat, la randul lor, sa prezinte pelicula liderului de extrema-dreapta, care traieste sub protectia politiei din cauza amenintarilor cu moartea.

Geer Wilders a dat asigurari ca filmul sau nu are scopul de a "provoca dezordine", dar a respins orice raspundere in caz de violente sau boicot la adresa Olandei.

Potrivit AFP, Iranul a anuntat ca acest film reprezinta o "actiune respingatoare", care "demonstreaza continuarea unei vendete din partea cetatenilor occidentali impotriva islamului si a musulmanilor".

Sursa

Summit islamic destinat reconcilierii cu Occidentul

Ekmeleddin Ihsanoglu, secretarul general al Organizaţiei ...
Organizaţia Conferinţei Islamice (OIC), al cărei summit începe mâine, la Dakar, va dezbate problema islamofobiei în Occident şi mijloacele de a o combate, într-un moment în care republicarea în Danemarca a unei caricaturi cu profetul Mohamed şi apropiata difuzare a unui film antiislam în Olanda riscă să adâncească din nou neînţelegerile dintre cele două părţi.

Liderii celor 57 de membre OIC, care reprezintă 1,3 miliarde de musulmani, "vor lua deciziile corespunzătoare împotriva unor astfel de acte de islamofobie", a declarat secretarul general al organizaţiei, turcul Ekmeleddin Ihsanoglu, în cadrul unei întrevederi cu miniştrii de externe, care precede summitul.

El a anunţat că "Observatorul", o unitate formată în cadrul secretariatului OIC pentru analizarea fenomenului, va prezenta primul său raport despre "islamofobie". "Această chestiune trebuie rezolvată printr-un dialog politic hotărât şi o reconciliere istorică între islam şi Occident", a subliniat el. Spaţiul de manevră al summitului este însă limitat de o serie de absenţe la vârf. Monarhul saudit, Abdullah al II-lea, liderul libian Muammar Ghaddafi şi preşedintele pakistanez, Pervez Musharraf, nu vor participa la întrunire, din diverse motive.

Trimisul special al lui Bush

Pentru prima dată, Statele Unite vor avea un reprezentant la summitul Organizaţiei Conferinţei Islamice. Preşedintele George W. Bush l-a desemnat drept trimis special la Dakar pe Sada Cumber, un om de afaceri pakistanez stabilit în Texas.

Potrivit secretarului de stat, Condoleezza Rice, Cumber are misiunea de a promova cooperarea şi dialogul cu ţările musulmane, precum şi de a explica principiile şi politica SUA faţă de islam. "Ideea că Statele Unite se află în conflict cu islamul este propagată de extremişti violenţi care încearcă să divizeze comunitatea musulmană", a mai precizat Rice. Conform presei iraniene, guvernul de la Teheran încearcă să blocheze participarea trimisului american la reuniunea din capitala senegaleză.

Sursa

Jihadul on line

Sursa

I
ntr-un articol ce va apare curând în Foreign Policy argumentez că un Internet mai transparent şi mai deschis poate fi principala armă împotriva jihadismului. Teroriştii trebuie să se descopere în mod parţial când comunică cu lumea. Orice computer de pe reţea trebuie să îşi facă cunoscută adresa. Cu cât facem procesul de înregistrare şi comunicare mai transparent, cu atât mai repede vom putea să îi depistăm pe cei care ne fac rău. E o idee pe care am preluat-o de la David Brin, din Transparent Society.

Este şi filosofia organizaţiei MEMRI care şi-a făcut o misiune din a depista situri jihadiste şi de a le face cunoscute lumii. Siturile jihadiste sunt de obicei luate off line de Internet provideri, fără să mai fie nevoie de intervenţia guvernamentală.

Iată o colecţie de clipuri video culeasă de MEMRI de pe siturile jihadiste.


Europa merge pe sârmă între islamizare şi radicalizare


Continentul european este măcinat de două valuri antagonice: prezenţa tot mai mare a comunităţilor musulmane şi radicalizarea atitudinii antiislam.

Recent, la Bruxelles a fost semnată Carta Musulmanilor Europeni. 400 de asociaţii de confesiune islamică de pe Bătrânul Continent, inclusiv din Turcia, au semnat acest document prin care, susţin comentatorii, se face auzită vocea musulmanilor moderaţi.

La celălalt pol însă se află demersul mai multor partide de extremă dreaptă din ţări precum Germania sau Austria, care s-au unit împotriva "islamizării Europei". Dialogul dintre civilizaţii stă, de fapt, pe un butoi cu pulbere.

Carta Musulmanilor Europeni respinge "violenţa războiul sfânt" şi acţiunile teroriste, încercând să impună o altă imagine a islamului în Europa, care cu greu poate da uitării atentatele de la Madrid din martie 2004 sau Londra din iulie 2005. Cele şase pagini ale Cartei vorbesc despre "recunoaşterea musulmanilor ca şi comunitate religioasă europeană", precizând că "islamul nu înseamnă terorism şi nici discriminarea femeii".


Documentul se concen­trează în primul rând asupra musulmanilor co­munitari, solicitându-le "să se integreze pozitiv în societăţile din care fac parte", dar "fără să-şi piardă identitatea musulmană" şi are ca scop declarat "schimbarea prejudecăţilor care se interpun între Islam şi Occident". Carta propovăduieşte totodată "o acceptare re­ci­procă, bazată pe dialog şi cunoaştere", care ar duce la eliminarea extremismului şi a fenomenului de respingere culturală.


Un punct esenţial din acest document îl constituie conceptul de "neutralitate a statului", care ar urma să acţioneze în mod imparţial faţă de toate religiile, permiţându-le să-şi exprime valorile. În consecinţă, musulmanii îşi revendică dreptul de "a construi moschei şi instituţii religioase, de a practica în interiorul acestora ritualurile specifice şi de a respecta preceptele religioase inclusiv în modul de alimentaţie şi îmbrăcăminte".


O noutate absolută adusă de Cartă se referă la statutul femeilor musulmane, pentru care se cere, pentru prima dată într-un document oficial, "egalitate cu bărbaţii". Instituţiile europene au primit cu braţele deschise această iniţiativă, cu atât mai mult cu cât 2008 a fost declarat anul "dialogului cultural".

Imamul de Bucureşti nu agreează Carta

Aflat recent în redacţia noastră, Osman Aziz, imamul de Bucureşti, şi-a manifestat neîncrederea în demersul celor 400 de asociaţii musulmane. "De obicei, aceste asociaţii sunt alcătuite din cupluri mixte", a spus Aziz.

Cât priveşte "drepturile femeii" propovăduite de Cartă, imamul a replicat că acestea "au fost stabilite o dată pentru totdeauna în Coran", iar orice modificare sau adăugare în acest sens ar însemna "încălcarea cuvântului lui Dumnezeu". În România trăiesc circa 58.000 de musulmani.

85% din aceştia locuiesc în judeţul Constanţa, 12% în Tulcea, iar restul în oraşe precum Brăila sau Galaţi. Din punct de vedere etnic,
cei mai mulţi dintre ei sunt tătari sau turci.

53 milioane de mahomedani, în Europa

Peste 53 milioane de mahomedani sunt înregistraţi la ora actuală pe teritoriul european, 14 milioane dintre ei trăind în ţări din Uniunea Europeană. Islamul este considerat cea mai expansivă religie din Europa, la aceasta contribuind (şi) rata mare a natalităţii în rândul familiilor de această confesiune.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Central al Arhivelor asupra Islamului (Soest, Germania), Rusia numără 25 milioane de islamici, iar Turcia – circa 58 de milioane.
Zona balcanică, incluzând provincia Kosovo, numără peste

6,5 milioane. Dintre statele UE, Franţa are cel mai mare număr de musulmani (circa şase milioane), urmată de Germania (3,5 milioane), Marea Britanie (1,7 milioane) şi Italia – peste un milion. Prezenţa acestora pe teritoriul european se datorează fluxurilor migratoare din anii ’50.


Astfel, ca urmare a pro­ce­sului de colonizare, în Hexagon au ajuns musul­mani proveniţi din Algeria, Maroc şi Africa Occidentală, în timp ce în Marea Britanie au sosit din Pakistan şi India. Având numeroase contracte economice bilaterale cu Tur­cia, Germania a primit, în perioada anilor ’70, nume­roşi imigranţi turci.


„Niciun oraş fără moschee"


Comunitatea mu­sul­ma­nă din Franţa se bucură de un tratament special. În ciuda scandalului legat de portul vălului islamic, din 2004, când au fost interzise prin lege "însemnele religioase făţişe", la ora actuală, guvernul francez ia în calcul creşterea numărului de moschei în funcţie de rata demografică a comunităţilor de mahomedani. De altfel, chiar preşedintele Nicolas Sarkozy, în timpul campaniei electorale, s-a declarat "pentru" finanţarea publică a acestor lăcaşuri de cult, susţinând ideea "niciun oraş fără moschee".


Astfel, în următorii ani, în sud-estul Franţei, unde trăiesc comunităţi islamice importante, numărul moscheilor va creşte semnificativ. Nici musulmanii "italieni" nu o duc rău. În ciuda unor voci contestatare, Italia adoptă o politică de sprijinire a comunităţii is­la­mice, a doua ca impor­tanţă religioasă. Spre exemplu, anul acesta, în Peninsulă va fi înfiinţată prima bancă islamică, aşa cum există deja în ţări precum Olanda, Franţa sau Marea Britanie.


Scriitoarea şi ziarista Oriana Fallaci (decedată în 2006) şi-a afirmat vehement, în cărţi şi articole, antipatia faţă de prezenţa masivă a mahomedanilor pe teritoriul italian. Opinia ei, exprimată chiar şi în faţa fostului Suveran Pontif Ioan Paul al II-lea, este că, de cel puţin trei decenii încoace, asistăm la punerea în practică a tentativei lumii musulmane de a islamiza Occidentul.

Monarhiile arabe se implică în Alianţa Civilizaţiilor

Regina Noor a Iordaniei şi soţia emirului Qatarului au creat recent un fond privat de 100 milioane de dolari, destinat înfiinţării de noi locuri de muncă pentru tinerii arabi.


Această iniţiativă a fost făcută publică la Madrid unde, la mijlocul lunii ianuarie, s-a desfăşurat primul forum al Alianţei Ci­vilizaţiilor, un organism internaţional fondat pe baza unui proiect spaniol al premierului Jose Luis Zapatero, lansat în 2004.


La acesta au aderat ulterior peste 70 de state. Principalul scop al Ali­anţei este, conform fon­datorilor, depăşirea neîn­ţelegilor din­tre culturi şi religii, în special dintre lumea occidentală şi cea mu­sul­mană. "Vrem să aşe­zăm la masa dialogului persoane venite din cele patru colţuri ale lumii, reprezentanţi ai guvernelor, ai unor organizaţii sau fundaţii internaţionale, ai mass-media, centre academice, ONG-uri, lideri re­ligioşi şi mulţi tineri", a declarat cu acea ocazie fostul preşedinte portughez, Jorge Sampaio, numit Înalt Reprezentant al Naţiunilor Unite pentru Alianţa Civilizaţiilor.


"Situaţia internaţională creată după 11 septembrie 2001, ca şi celelalte atacuri teroriste care au marcat constant acest deceniu, a făcut ca dialogul între civilizaţii să devină o urgenţă umanitară", sus­ţine fostul lider por­tughez.

Extrema dreaptă europeană denunţă invazia islamului

Existenţa numărului mare de musulmani pe teritoriul Bătrânului Continent, organizarea unora dintre ei în celule teroriste de sorginte "Al Qaida" (în Spania au fost arestaţi recent 15 pakistanezi, care puneau la cale un atentat la Barcelona) au dat apă la moară partidelor de extremă dreaptă din ţări precum Belgia, Germania sau Italia.

Deşi în Parlamentul European extrema dreaptă a reuşit cu greu să se coaguleze, prin grupul "Identitate, Tradiţie şi Suveranitate", "spulberat" anul trecut de Corneliu Vadim Tudor, islamofobia pare să fi devenit un liant puternic pentru partidele extremiste.

Astfel, săptămâna trecută, la Anvers (Belgia), a fost înfiinţată organizaţia "Les villes contre l’islamisation" ("Oraşele împotriva islamizării"), care a fost prezentată presei de liderul partidului extremist "Vlaams Belang" ("Interesul flamand"), Filip Dewinter.

Alături de acesta, şi-au mai pus semnătura pe actul de constituire preşedintele mişcării regionaliste franceze "Alsace d’Abord", Robert Spieler, precum şi lideri ai unor alte partide de extremă dreaptă din Germania ("Die Republikaner"), Marea Britanie ("British National Party"), Italia sau Danemarca. Logoul organizaţiei islamofobe seamănă cu un panou rutier pe care este desenată o moschee barată cu o linie roşie.

De altfel, islamofobia europeană, fenomen în expansiune rapidă, îmbracă forme tot mai diverse. Pe site-ul celebrei librării franceze Fnac au apărut, spre vânzare, cărţi şi lucrări ce glorifică ideologia nazistă, unele din ele având titluri ce nu lasă loc niciunei ambiguităţi: "La mystification antiraciste" sau "Les cosaques de Hitler". Mai mult: săptămâna trecută, guvernul olandez a ţinut o reuniune de criză pentru a schiţa un răspuns la un film antiislam pe care deputatul de extremă dreaptă Geert Wilders a anunţat că îl realizează.

"Filmul meu spune despre Coran că este o carte înspăimântătoare şi fascistă, ce-i determină pe oameni la acte teribile", a declarat Wilders. Potrivit mass-media olandeze, guvernul a elaborat un document secret privind atitudinea pe care ar urma să o adopte în cazul unor reacţii violente ale lumii islamice în urma difuzării filmului.

Teama ia locul comunicării

"Interacţiunea accentuată" dintre Occident şi lumea islamică este percepută ca o ameninţare de largi majorităţi din diferite ţări europene, spune o anchetă socială desfăşurată de institutul de sondare a opiniei publice Gallup, care a intervievat musulmani şi nemusulmani din 21 de ţări.

Astfel, în proporţie de 79%, danezii se simt ameninţaţi de strângerea relaţiilor cu mahomedanii, la fel ca 68% din spanioli şi 67% din italieni şi olandezi. Pe de altă parte, musulmanii reproşează Vestului că nu respectă lumea islamică, iar acest lucru nu este contrazis de europeni şi nici de americani, susţine un studiu dat publicităţii de Forumul Economic Mondial.


Sursa

Religia islamica va deveni obiect de studiu in scolile germane

In urmatorii ani, religia islamica va deveni obiect de studiu in scolile germane. In ciuda intenselor controverse, acesta este consensul la care s-a ajuns, in cadrul celei de-a treia Conferinte Islamice, incheiata joi 13 martie, la Berlin.

Ministrul de Interne Wolfgang Schaeuble, a dat expresie acestui „da”, in sensul unei politici de integrare pe care Germania o pune in aplicare consecvent, relativ la milioanele sale de imigranti. Presedintele turc Erdogan riposteaza insa din nou, contra asimilarii strainilor, aparent in dauna principiilor religioase si nationale ale acestora.

Egalitatea sexelor

In introducerea lectiilor cu Coranul pe banca, se au in vedere cele 3,3 milioane de musulmani de pe teritoriul Germaniei. Majoritatea dintre ei sunt turci, veniti in urma cu cateva decenii ca „muncitori-oaspeti” si care, intre timp, sunt la a doua si a treia generatie in Germania, fara a fi preluat in totalitate principiile Constitutiei din statul de resedinta. Acceptanta acestor principii este, in continuare, partiala, la musulmani. Unul dintre punctele fierbinti ale controversei este egalitatea dintre barbat si femeie, care, in opinia politicului si mass-mediei germane, „e imposibil de rezolvat prin formule de compromis” (Neue Westfaelische Zeitung). In Germania nu se vrea jumatatea de masura, in egalitatea de tratament si sanse a sexelor. Smulgerea baticului de pe capul femeii a devenit simbol al eliberarii acesteia, din conditia de supunere si inferioritate. Desi, cu sau fara batic, egalitatea de sanse si salarizare, a femeii de pe teritoriul federal, mai are de recuperat.

Cu baticul pe cap

In societatea moderna, rochiile se scurteaza sau se lungesc dupa moda, parul vopsit in toate culorile curcubeului este acoperit doar pentru a-l feri de ploaie, iar pantalonii au devenit uniforma a femeii, in profesiile care reclama mobilitate. Nici cu buricul gol sau bluza transparenta, femeia din lumea moderna nu se teme de viol. In unele tari din lumea araba, problema se vede insa altfel.

Femeile umbla acoperite din cap pana in picioare cu purdah, un cort albastriu cu gratii pentru vedere si respiratie, sau cu chadorul negru, reintrodus in Iran acum peste trei decenii, de fundamentalistii ayatollahului Khomeiny. In lumea talibanilor, pana nu demult, femeile erau impuscate pe stadion pentru adulter si nu li se acorda nici un fel de asistenta sanitara.

Conducatorii politici si militari se adreseaza prozelitilor sai cu „frati musulmani“ si considera amestecul femeilor cu barbatii ca decadent si ducand la obscenitate. „In numele lui Alah“ fundamentalistii musulmani interzic femeilor sa munceasca, lasandu-le sa cerseasca sau sa se prostitueze, pentru a nu muri de foame. Tinerelor fete arabe le e ingradit accesul la educatie scolara, multe profesoare cu vederi prea largi sunt concediate.

Cu batul in mana

Nu toate societatile islamice sint la fel de sexiste. Femeile din Turcia au primit drept de vot inaintea englezoaicelor, Indira Gandhi a fost premier intr-o tara puternic islamizata. Cu toate acestea, opiniile anti-feministe apar, cu diferita intensitate, in toate lumea musulmana. In refuzul de a da femeii dreptul de vot, parlamentarul kuweitian Ahmad al-Baqer ar fi declamat, mai demult: „Alah a spus, in Sfantul Coran, ca barbatii sunt mai buni decit femeile".

Practicarea unor sporturi si profesii „nespecifice“, de catre femei, este interzisa in unele tari arabe, Nigeria, Malaezia sau Bangladesh. Cireasa pe tortul discriminarii o pune imamul unei moschei din Spania, care a publicat un ghid de buzunar despre cum sa-ti bati nevasta. „Atinge-o doar peste maini si peste picioare“, spune el, „folosind un bat subtire si usor“.

Constitutia la pachet

Problema de fond ridicata la Conferinta Islamica de saptamana trecuta, a fost acceptarea si aplicarea neconditionata a Constitutiei germane in ansamblul ei, de catre toti cetatenii tarii, nemti sau straini, crestini sau musulmani. Aceasta include lipsa discriminarii pe baza de sex, rasa, nationalitate sau religie, ca fundament al statului democratic si de drept german.

„Constitutia nu e o piatra s-o spargi in bucati, pe care sa le iei in mana separat”, scrie cotidianul Neue Westfaelische. I se alatura publicatia Kieler Nachrichten, cu observatia ca oficialii germani si reprezentantii musulmani „nu au ajuns la un consens, in respectarea sistemului de valori”.

Germania si Europa vin cu propriul lor sistem, de fundamente democratice, si considera ca fireasca respectarea acestora, de catre „cei care doresc sa se bucure de avantajele si libertatile statului de drept”. Nemtii intind mana, oferind lectii de religie islamica, in limba germana, la scolile germane.

Se prefigureaza sprijin statal si la nivel de landuri, inclusiv financiar, in constructia de moschei, pentru ca educatia islamica sa poata „iesi la lumina” si sa nu se desfasoare in decoruri de culise. Ramane de vazut, cand se ajunge la concret, „cat de puternica este vointa de integrare a asociatiilor musulmane”, in acest program.

Presa germana despre Conferinta

Frankfurter Rundschau ajunge la concluzia ca, la Conferinta Islamica de la Berlin s-au pus bazele unui Codex, prin care musulmanilor li se intinde mana, insa li se cere si un efort suplimentar de conformare, nu doar la legislatia Germaniei, ci si la traditia sa istorica si culturala. Se considera ca „Agenda a fost formulata“, si ca „Statul si religia au limite. Cine, prin religia sa si cu sprijin statal, are ambitii de putere, acela deviaza de la Codex“.

„In mod surprinzator de clar, reprezentantii musulmanilor s-au aratat dispusi la conlucrare pe linie de siguranta statului, cu autoritatile germane, in lupta impotriva terorismului“, mai remarca publicatia din Frankfurt.

Welt online, din surse ale Deutsche Presse Agentur, mentioneaza ca, „pentru lupta impotriva terorismului, s-a ajuns la intelegerea asupra infiintarii unui birou special, in cadrul Oficiului Federal pentru Migratie si Refugiati“. Aici se pot adresa, direct, musulmanii care afla despre planuri teroriste. Welt online mai scrie despre „lipsa de prejudecati“ care trebuie sa insoteasca pozitia mass-mediei germane, in relatarile sale pe teme islamice.

Landshuter Zeitung si Straubinger Tagblatt reliefeaza pozitia expusa de senatorul berlinez Ehrhart Koerting, care considera ca „recunoasterea statului de drept german nu reprezinta un efort de integrare al strainilor, ci trebuie sa fie un lucru de la sine inteles“.

Acest fapt e negat de conservatorii din cadrul Consiliului de coordonare al Musulmanilor, care ar dori „drepturi speciale, in afara cadrului constitutional“.

Cele doua publicatii ajung la concluzia ca „statul nu a discutat, la Conferinta Islamica, cu cine trebuie“ si ca, in multe comunitati de moslemi ce frecventeaza moscheile din Germania, sunt vehiculate puncte de vedere mult mai moderne, decat cele ale sefilor musulmani conservatori.

Rhein-Zeitung remarca faptul ca predarea religiei islamice in scolile germane va fi facuta sub control de stat, atat in alegerea profesorilor, cat si in redactarea materialelor didactice. Publicatia considera insa, ca trebuie spulberata iluzia prin care acest tip de educatie, reglementat, ar elimina studiul Coranului sub forma lui strict doctrinara si preceptuala, in cadrul scolilor fundamentaliste neoficiale.

Pforzheimer Zeitung se arata mai degraba sceptica, in evaluarea entuziasmului cu care va fi imbratisata ideea de catre musulmani, aceasta neinsemnand insa ca proiectul nu trebuie continuat.

Concret, un reformism din interior este avansat la Conferinta si sustinut de islamistii progresisti. Se mizeaza pe iesirea din dogmatismul sub care se deghizeaza si prin care se autolegitimeaza fundamentalismul islamic si actiunile teroriste. Se mizeaza pe emanciparea femeii arabe, pe dezvelirea ei de chador. Se incearca o „perestroika“.

Sursa

Constitutia UE – un nou factor de disensiune?

Sustinatorii ideii unei rupturi intre politicienii pro-UE si cetateni au, din 18 iunie, un argument in plus: noul proiect al Constitutiei UE, finalizat in aceasta zi, si care urmeaza a fi ratificat in cursul anului 2004 de statele membre. Negocierile privind prevederile viitoarei Constitutii au prilejuit dezbateri aprinse, iar documentul final propus de Conventia constitutionala, prezidata de Valery Giscard d’Estaing, pare sa ridice noi bariere intre cetatenii UE si structurile care ii vor conduce de-acum incolo.

Uniunea Europeana este privita de multi ca o structura lipsita de transparenta, hiper-birocratica, ai carei reprezentanti, in majoritate numiti si nu alesi, nu dau socoteala nimanui pentru faptele lor. Singurul organism ales in mod direct ramine Parlamentul European, insa tinind cont si de rezultatele recentelor alegeri, reprezentativitatea sa este pusa sub semnul intrebarii.

Desen de Mayk, Rzeczpospolita (Polonia)In formula propusa de noua Constitutie, Uniunea este dotata cu aproape toate atributele unui stat: un presedinte (ales de Parlament), un ministru de externe, o armata „europeana”, competente sporite pentru Banca Centrala Europeana si Curtea Europeana de Justitie etc. Toate acestea, in dauna statelor membre, a caror suveranitate este redusa pina la anihilare.

In plus, un aspect semnificativ pentru conturarea profilului viitoarei Uniuni Europene il reprezinta refuzul includerii, in varianta finala a Constitutiei, a crestinismului printre valorile fondatoare ale Europei. Au fost preferate in schimb numeroase alte „valori” mai greu de definit dar mai „la moda”, cum ar fi drepturile minoritatilor, toleranta si solidaritatea. Se spune ca eliminarea valorilor crestine din Constitutia europeana reprezinta un nou pas catre primirea Turciei in Uniune si cresterea influentei Islamului in Europa. Pentru unii este un aspect marginal, dar tinind cont de indirjirea cu care arhitectii viitoarei structuri europene s-au luptat pentru scoaterea crestinismului din Constitutie, multi cetateni incep sa-si puna intrebarea in ce masura viitoarea Europa ii mai reprezinta.


Sursa

ALLAHU AKBAR

Liderii musulmani şiiţi de la Teheran vor să-şi subordoneze din punct de vedere politic şi religios comunităţile musulmane din ţările continentului european. Sub pretextul unităţii islamice, musulmanii din Uniunea Europeană sunt îndemnaţi să participe la declanşarea „jihadului“, războiul sfânt, împotriva propriilor ţări.

P rofitând de lucrările „Conferinţei Internaţionale pentru Unitate Islamică“, desfăşurate la Teheran, conducerea religioasă a Republicii Islamice Iran a cerut reprezentanţilor comunităţilor musulmane din ţările europene să declanşeze ample acţiuni de protest faţă de prezenţa trupelor americane şi aliate în ţările musulmane. Prin intermediul reprezentanţilor săi, marele ayatollah şiit Bashir Hussain Al-Najafi a dat publicităţii o „fatwa“ (decizie religioasă) prin care musulmanii din ţările ce participă cu forţe militare la operaţiunile din Irak şi Afganistan sunt chemaţi să-şi îndeplinească datoria religioasă supremă şi să se opună prin orice mijloace „politicii agresive împotriva Islamului“.

Un apropiat al liderului suprem al Republicii Islamice Iran, ayatollahul Seyyed Ali Khamene’i, Bashir Hussain Al-Najafi este recunoscut pentru poziţia sa anti-occidentală, fiind unul din principalii susţinători ai instaurării în Irak a unei republici islamice, după modelul iranian. Înaltul cleric doreşte impunerea în toate statelele musulmane a unui sistem politic islamist absolutist, folosind ca legislativă interpretările extremiste şiite ale legii şaria (shari’ah), şi având drept lideri politici şi religioşi supremi pe ayatollahi, majoritatea formaţi în mediile extremiste şiite de la Teheran. Conform declaraţiilor sale în faţa participanţilor la conferinţă, preluate de cotidianul iranian „Jomhouri-Eslami“, Bashir Hussain Al-Najafi a cerut ca populaţiile musulmane din ţările europene să se guverneze conform perceptelor legilor islamice, considerate de acesta net superioare legilor europene.

Marele Muftiu musulman al Australiei, şeicul Tajoddin al-Helali, un frecvent susţinător al mediilor extremiste talibane din Afganistan, a cerut instaurarea unui califat musulman mondial, pentru a-l înlocui pe cel desfiinţat în 1924 de „regimul ateu al ereticului Mustafa Kemal Ataturk“, primul preşedinte al statului turc. El a subliniat că este datoria oricărui musulman din armata americană, engleză sau din altă ţară creştină, să se supună în primul rând hotărârilor liderilor religioşi musulmani şi abia apoi să respecte ordinele comandanţilor lor direcţi. Şeicul Tajoddin al-Helali i-a declarat pe soldaţii musulmani din forţele internaţionale prezente în Irak şi Afganistan drept „takfir“, termen ce identifică un musulman acuzat de erezie împotriva Islamului, ofensă pedepsită cu moartea conform legii şaria.

În ciuda frecventelor apeluri la unitate între principalele ramuri ale islamului, sunniţi şi şiiţi, conducerea religioasă iraniană a cerut ca viitorul califat musulman mondial să aibă reşedinţa în Republica Islamică Iran, pentru a nu fii supus „influenţei Marelui Satan“ american. Mediile de specialitate, citate de „Aftab-e-Yazd“, au subliniat politica agresivă pe care o are Iranul faţă de alte comunităţi musulmane nonşiite, politică ce beneficiază de o importantă finanţare din partea Teheranului.

Un alt cotidian iranian, „Hamshahri“, apreciază că lucrările conferinţei au fost un succes deplin pentru Teheran, urmând ca într-o perioadă de câţiva ani comunităţile musulmane şiite din diferite ţări să domine viaţa politică. Conform surselor citate, pentru apărarea drepturilor populaţiei şiite este „absolut necesară“ schimbarea actualelor regimuri politice din Irak, Azerbaidjan, Turcia şi Afganistan, prin impunerea doctrinei politice islamice şiite „Waliyat al-Faqih“, prin care este legiferată conducerea unui stat în exclusivitate de către liderii religioşi.

Surse guvernamentale iraniene au declarat, sub protecţia anonimatului, pentru cotidianul „Resalat“, că Teheranul îşi va consolida relaţiile cu Republica Bosnia-Herţegovina, Albania, susţinând şi independenţa Republicii Kosovo, ţări cu importante populaţii musulmane. Oficialii iranieni consideră că stabilirea unui stat panislamic în regiunea Balcanică, format din regiunile musulmane ale fostei Iugoslavii şi Albania, este o necesitate pentru apărarea drepturilor musulmanilor din Europa.

Influenţa iraniană asupra comunităţilor musulmane europene s-a consolidat în urma implementă rii unei politicii religioase tot mai agresive din partea Teheranului, având ca rezultat creşterea numă rului de convertiri la doctrina şiită a islamului a musulmanilor suniţi sau a persoanelor de alte religii. Beneficiind de un important sprijin financiar datorită resurselor energetice (petrol şi gaze), Teheranul sponsorizează un număr mare de organizaţii musulmane religioase sau „umanitare“, care au drept scop intensificarea propagandei proşiite în cadrul diasporelor musulmane din ţările europene sau comunităţile musulmane autohtone.

Liderul religios senegalez, şeicul Abdul- Mona’m Az-Zeyn, a cerut diasporei musulmane din Uniunea Europeană să accepte „conducerea religioasă“ a Teheranului, confirmând suspiciunile mediilor musulmane moderate faţă de acţiunile iraniene.

În regiunea balcanică, eforturile iraniene au avut un succes deosebit în Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, stat membru al NATO şi UE, Kosovo şi Albania, concurând direct cu propaganda sunită wahabbită, sponsorizată de petro-dolarii Regatului Arabiei Saudite. Mass-media din ţările limitrofe României au semnalat intensificarea presiunilor şiite la adresa autorităţilor legale ale comunităţilor musulmane autohtone, presiuni ce au îngrijorat mediile moderate musulmane. Astfel de intenţii există şi în România, recent Şura-i Islam, consiliul de conducere al Muftiatului Cultului Musulman din România, cerând ca organizaţ iile şi fundaţiile religioase musulmane ce activează în România să-şi reînnoiască avizele de funcţionare, şi declarând că „lăcaşele de cult care aparţin organizaţiilor non-guvernamentale cu caracter religios sau persoane fizice şi care funcţionează fără avizul Muftiatului sunt ilegale“.

Surse din cadrul comunităţii musulmane din România au declarat că acţiunea Muftiatului este un răspuns la politica unor medii musulmane extremiste din România de a stabili un muftiat paralel cu cel oficial recunoscut de autorităţile române. O astfel de structură ar facilita mediilor extremiste consolidarea prezenţei în cadrul comunităţii musulmane din România ce numără peste 220.000 de persoane.

Sursa